Serieus…? Groente chips…?

Op een willekeurige vrijdagavond in augustus kwam in huize Steenderen.NET iets nieuws uit het keukenkastje. Vol trots toonde Vriendinnetje P. mij de zak met Groente Chips van de Albert Heijn. En ach, waarom ook niet… nou na één klein mini hapje kan ik je dat nu dus vertellen!

Vieze groente chips van de Albert HeijnOm te beginnen, laten we het er gewoon met z’n allen over eens zijn dat chips ooit zijn uitgevonden voor de lust. De lekkere trek op een vrijdagavond. Eet-afleiding bij een spannende film. En noem zo nog maar een paar hele goede redenen. Je begrijpt het idee; Chips zijn niet uitgevonden als verantwoordelijk tussendoortje! En ja, van te veel chips wordt je dik!

Nu blijkt het dus dat er bij de afdeling productontwikkeling van Albert Heijn een groene sok werkt. En nee, ik ben geen anti-groen-activist! Vlees heeft in huize Steenderen.NET zo veel mogelijk gescharreld, net als de kippen van onze eieren. En de computer waarop deze blog wordt geschreven snort op groene prikkels.

Maar onze groene sok van de afdeling productontwikkeling van Albert Heijn vindt op een goede dag een kaartje in de ideeenbus. Deze ideeenbus hangt in de kantine van het grote Albert-Heijn-kantoor. Het kaartje is nogal verfrommeld, en voelt ook een beetje vochtig aan.

De vorige avond had de jongerenvereniging van de Albert Heijn holding overigens een borrel. Een borrel van het type waarvan je alleen maar kan hopen dat er geen foto’s zijn gemaakt. Halverwege de avond, bedenkt één van de feestgangers, terwijl hij een hand Wokkels naar binnen staat te werken, een practical joke; de groente chips.

Snel rent één van de anderen naar de ideeenbus, en pakt het ideeenkaartje uit de kunststof kaartjeshouder die naast de ideeenbus aan de muur hangt. Hij loopt het met kaartje naar de anderen toe, en onder grote euforie wordt Groente Chips ingevuld in het vak waarboven staat “Beschrijf jouw idee”. Er wordt hard gelachen, er worden nog de nodige biertjes gedronken, en zonder het kaartje uiteindelijk nog in de ideeenbus te gooien vindt iedereen uiteindelijk iedereen zijn weg naar huis.

De volgende ochtend, vroeg voordat de werkdag bij Albert Heijn holding weer van start gaat, komt de schoonmaakploeg de kantine binnen. De bierglazen staan op de witte ronde sta-tafels. Sommige leeg, sommige nog half vol. Onder twee lege, naast elkaar staande bierglazen treft één van de schoonmakers het ideeenkaartje aan dat de avond ervoor werd ingevuld. Met de beste bedoelingen wordt het kaartje onder de twee bierglazen vandaan gehaald, en in de ideeenbus gegooit. Om vervolgens een aantal uur later gevonden te worden door onze groene sok van de afdeling productontwikkeling.

Onze groene sok is uiteraard in opperste stemming van geluk wanneer hij het idee op het kaartje leest. Nou ja, hij moest nog wel even z’n best doen om precies te ontcijferen wat er nu op het kaartje stond. Om de een of andere reden was het handschrift namelijk behoorlijk rommelig, en daarnaast was de inkt ook een beetje uitgelopen.

Vol enthousiasme gaat onze groene sok aan de slag met Powerpoint. En in no-time staan er mooie woorden als “Lekker en verantwoord” op z’n beeldscherm. Over de groente waarvan hij de chips wil laten maken heeft hij ook al ideeen. Wortel (want goed voor de ogen), rode biet (zijn persoonlijke favoriet), pastinaak (die wordt namelijk met uitsterven bedreigd) en zoete aardappel (dan herkennen mensen nog een beetje dat het om chips gaat, maar dat mogen er vooral niet te veel zijn).

Als hij denkt dat hij z’n Powerpoint presentatie bijna af heeft, schiet er nog een laatste kreet in z’n groene brein; Rijk aan voedingsvezels. Snel wordt deze zin nog toegevoegd op de slide waarop al hij al Lekker en verantwoord had staan. Als hij met dit concept zijn collega-productontwikkelaars niet de loef afsteekt, dan weet hij het ook niet meer. Hier móét zijn manager wel Ja op gaan zeggen…

En tot mijn grote spijt heb ik dus moeten constateren dat zijn manager, en waarschijnlijk nog een aantal andere Albert Heijn corifeeen inderdaad ja heeft gezegd tegen deze practical joke. En ik vraag mij toch werkelijk af hoe het verhaal dan precies verder is gegaan. Ik begrijp, iemand is vervolgens een mooie chipszak gaan ontwerpen, en die ziet er inderdaad best mooi uit.

Maar op een gegeven moment moet er toch iemand eens zo’n chipje geproeft hebben? Nog voordat de zakken al naar de AH-winkels werden gereden zeg maar. En die persoon moet toch net als ik na één hap gedacht hebben; pastinaak? Dat is toch zeker niet voor niets als groente aan het uitsterven?

Helaas heeft deze smaak-controle klaarblijkelijk niet plaatsgevonden. En dus is het mijn taak om jullie allemaal te waarschuwen! Verdekt opgesteld, gewoon in het vak van de chips en nootjes, tussen een rijke keuze aan heerlijke chips, heeft Albert Heijn deze dwaling van de afdeling productontwikkeling liggen. Raak niet in paniek wanneer je het daar aantreft. Rijdt rusig door met je winkelwagentje, maar laat de zakken vooral links liggen.

Aan de mensen die het idee als practical joke op het ideeenkaartje schreven; Briljante grap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.