Schitterende tv

Je kent het waarschijnlijk wel (of misschien ook niet natuurlijk), je komt ’s morgens niet al te eenvoudig uit je bed, je moet naar je werk, maar je kan je er nog niet echt toe zetten. Dan maar even de tv aan, in de hoop dat je nog iets van een journaal kan scoren. Tot zover geen probleem, totdat je gaat zappen op zoek naar iets van nieuws.

Dan je kom je namelijk gegarandeerd langs één van de tv winkel programma’s. Banalere tv kan je je haast niet voorstellen. Pogen om doormiddel van non-argumenten en twijfelachtige feitjes mensen emotioneel te raken in de hoop dat ze snel de telefoon ter hand nemen op zoek naar het ware geluk; het product dat op dat moment wordt aangeboden.

Wie kent bijvoorbeeld niet de fantastische werking van de bio-stabiel (of hoe je die naam dan ook mag schrijven). Dit wonderbaarlijke hangertje, uitgevonden door een zo mogelijk nog wonderbaarlijker professor, verbonden aan de meest wonderbaarlijke universiteit. Eigenlijk zou dit hangertje je van ieder kwaaltje af moeten kunnen helpen… en das toch lekker .

In ieder geval, vanochtend geen bio-stabiel, nee vanochtend was het nog platter. Vanochtend waren we niet op zoek naar de mensen met een kwaal waar ze al jaren mee rond liepen, vanochtend waren we op zoek naar onze gelovige mede-mensen. Want wat is nou lekkerder dan een door tellsell verkocht herinnerings glim-ding ter nagedachtenis aan Paus Johannes Paulus II? Kan jij je iets lekkerders voorstellen, ik niet!

Het is schitterend om te zien hoe een presentator in een of ander goedkoop kerkje wordt gezet om zijn met moeite uit z’n hoofd geleerde regeltjes tekst op te zeggen. Pratend over geloof, bidden en de vorige paus. En stel je dergelijke woorden voor met daaronder het misselijkmakend vrolijke standaard muziekje van tellsell. Dit muziekje wordt dus gebruikt voor het verkopen van fitness apparatuur, maar wordt met hetzelfde gemak geplaatst onder de aanbieding van het herdenkings glimmertje.

Heerlijk wakker worden met tellsell!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.