Rokende zwangerschap

Je moet niet willen weten waar tegenwoordig allemaal onderzoek naar gedaan wordt. Je moet al helemaal niet willen weten wat de uitkomst is van de verschillende onderzoeken. Laatste onderzoeksuitslagje is gepresenteerd door niemand minder dan Dick Swaab (wie kent ‘m niet)…

Volgens Dick S. zou de sexuele geaardheid van een kleintje-in-wording beinvloed worden door de leefgewoontes van de moeder tijdens de zwangerschap. Het moet ook niet gekker worden. Wat zegt Dick concreet?

Volgens de hoogleraar Neurobiologie heeft een a.s. moeder die stiekum toch niet van de peuken af kan blijven tijdens de zwangerschap meer kans op een lesbisch kind. Huh? Jawel, je leest het goed.

Oorzaak is het verstoren van de wisselwerking tussen hormonen en de zich ontwikkelende systemen in de hypothalamus. Dit laatste schijnt dan een weer een klein gebiedje te zijn in de hersenen dat lichaamsprocessen regelt als temperatuur, hartslag en gewicht, maar ook seksuele voorkeur en gender (het gevoel man of vrouw te zijn).

Met deze stelling krijg ik bijna het idee dat Dick S. probeert te vertellen dat Lesbische sexualiteit op de een of andere manier toch afwijking is, of ligt dat aan mij? In ieder geval, de tip van vandaag, laat de tabaksproducten tijdens uw zwangerschap eventjes staat. Schijnt overigens ook beter te zijn om van de afslankpillen af te blijven tijdens de 9 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.