Raar raar raar

Soms raak je overspoelt door rare waarnemingen en gedachten. Gisteren twee vage acties, totaal losstaand van elkaar.

Eerste vreemde gedachte van gisteren was naar aanleiding van e.e.a. wat ik ’s morgens op de fiets op de radio hoorde. We hadden gisteren namelijk te maken met een nationale actie voor de slachtoffers van aardbeving in Pakistan. Precies in het midden van de nationale week van de lingerie. Hoever kunnen werelden uit elkaar liggen… Ik hou er niet van om te preken, maar werkelijk waar genant vindt ik het toch echt dat nu toe geen geld bij elkaar te sprokkelen was voor de slachtoffers in Pakistan. Mensen herkende Pakistan namelijk niet genoeg als zonnig vakantie-oord, dus was er een stuk minder interessant om geld te storten. Je voelt je namelijk pas echt ontvankelijk voor het storten van geld als je herkent dat jouw favoriete strandtent is verwoest en als jouw romantische hotelletje van de aardkloot is gevaagd.

Gelukkig was ook gisteravond weer een groot blik met bekende Nederlanders open getrokken om zich in te zetten tijdens een mooie nationale show. En jawel hoor… daar rolde de knaken, dan wel. Want het is een stuk leuker als je stort voor een goed doel en je wordt telefonisch bedankt door mensen als Andre van Duin of Erica Terpstra. Eindstand is 21 miljoen euro. En waar lul je eigenlijk dan nog over? Daar ging het ten slotte om… maar laten we ons nu weer gauw druk maken om lingerie, want we hebben allemaal onze eigen problemen.

Tweede rare geval… we zijn druk bezig met het kijken naar de tv en we zien onder bepaalde omstandigheden totale verkleuringen optreden in het beeld. Raar… heel raar… Voorbeeldje, een rood menu van de Versatel decoder verkleurd naar mate je ‘m een tijdje (seconde of 10 a 15) in beeld laat staan naar geelig. En dat is toch vreemd. Beetje experiementeren levert op dat dit onder meer omstandigheden gebeurt, maar dat zodra je teletext aanzet, blauw echt blauw blijft. Sterker nog, verkleuring trekt redelijk snel weg wanneer je teletext aanzet.

Toch maar eens een beetje lopen rommelen met de kleurinstellingen. En nadat je alles op default zet, wordt het beeld wat je ervan zou mogen verwachten… is dat niet een beetje vreemde situatie. Dat als ik wat geavanceerde functies aanzet, m’n beeld naar de goden wordt geholpen. Ikke niet begrijp… maar dat komt bleek al eerder op de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.