Queensdag

Het is alweer bijna Koninginnedag, de dag dat de koningin jarig is. Maar niet echt, want de koningin is op die dag helemaal niet jarig, dat was haar moeder. En dit jaar valt koninginnedag ook helemaal niet op koninginnedag, maar een dag eerder. Want in de bijbel staat het zo duidelijk… gij zult op zondag geen koninginnedag vieren.

Dus morgen is het feestje dat eigenlijk overmorgen is, waarop we vieren dat onze koningin jarig is, maar dat eigenlijk niet is omdat haar moeder dat was. Logisch? Tuurlijk!

Anyway, in ieder geval is de dag voor Koninginnedag altijd het moment voor het uitdelen van lintjes. Dit jaar gaat het een spectaculair aantal lintjes regenen omdat vrijwillige brandweermannen die al langer dan twintig jaar hun piromane drang niet onder stoelen of banken steken per direct in aanmerking komen voor een lintje. En dat blijken er er nogal wat te zijn in Nederland.

Het is zelfs zo erg dat er zelfs een gemeente is geweest dat daar gisteravond al mee is begonnen bij de plaatselijke vrijwillige piromanen societeit… en dat mag dus helemaal niet. Schandalig dat je nog niet eens kan wachten tot de dag voor de dag der verjaring van de moeder van onze koningin!

Ik wens u allen een mooie koninginnedag en of nach(t) toe en wellicht zelfs een lintje… mocht dat lintje nou niet lukken, probeer dan eens marktplaats.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.