Prutserige album lancering

Het is vandaag 17 september 2007, voor fans van Mark Knopfler een mooie dag. Want vanaf vandaag ligt het nieuwe album Kill to get Crimson in de schappen. En laat ik heel eerlijk zijn, ik hang niet graag op een overdreven manier de fan uit (spreek wat mij betreft liever van een echte liefhebber), maar met enig ongeduld heb ik toch wel zitten wachten tot de daadwerkelijke lancering.

Nou mag ik niet graag kwaadspreken van andermans werk. Ieder doet z’n best, dus daar gaan we ook vanuit wanneer het de lancering van een ceedee betreft. Maar toch deden de afgelopen weken mij rond deze lancering wel een aantal vraagtekens ontstaan.

Als echte liefhebber (sommige spreken van fan) hou ik mij ook bezig met een heuse website; www.markknopfler.net. Over de bezoekersaantallen heb ik niets te klagen, zo’n 100 per dag de afgelopen weken. Uit naam van deze website heb ik zo nu en dan ook contact met de platenmaatschappij in Nederland.

Bij wijze van leuke actie organiseerde de internationale website markknopfler.COM een leuke voorverkoop van concertkaarten. Leuk! Als liefhebber ben je dan verzekerd van een toegangskaartje bij het concert. Vervolgens startte de nationale website markknopfler.NL met een andere actie. Als je op deze site het nummer van je toegangskaartje invulde en vervolgens de nieuwe cd kocht, dan maak je kans op toegangskaarten voor een geheim concert. Leuke actie!

Dus vul je het nummer van je kaartje uit de voorverkoop in (gehouden vanaf de internationale website) en dit blijkt dan vervolgens niet te werken. Beetje teleurstellend dus. Zeker ook, omdat er via mijn eigen website direct vragen kwamen binnen druppelen met wat er aan te doen zou zijn.

Contact zoeken dus met de platenmaatschappij. In eerste instantie leken deze het probleem niet in te zien en leken we af te stevenen op een typisch gevalletje “Jammer de pammer”. Maar uiteindelijk keerde het tij en kwam op een donderdag de uitspraak, Voor het weekend proberen we dit op te lossen. Eind goed al goed… of toch nog? Want het duurde vervolgens nog eens ruim twee weken voordat e.e.a. daadwerkelijk opgelost zou worden.

Vandaag kreeg ik het verlossende mailtje. Een aparte code om in te voeren en vervolgens kan je je ceedeetje bestellen en maak je kans op het geheime concert. En inderdaad, de code deed het! Zo blij als een kind werd ik voor het bestellen van de cd geforward naar de website van Van Leest. Niet direct mijn favoriete winkel, maar als zij mij verder gaan helpen, dan ben ik allang blij.

Het selecteren van de juiste cd ging als een trein, maar vervolgens wil de website het bestelproces niet doorlopen. Niet getreurd, denk vooral niet dat als ik zo dicht bij mijn einddoel ben, dat ik dan nog opgeef. Mailen dus met de helpdesk van Van Leest. In no time kreeg ik antwoord, met de meest onzinnige manieren om e.e.a. op te lossen. En zelfs na het proberen van de voorgestelde oplossingen, tegen beter weten in welliswaar, kom ik geen steek.

Eind van de middag, probeer ik het nog maar eens een keer. En jawel, god bestaat! Het bestellen via de website lukt zowaar! Met m’n bestelformuliertje ga ik vervolgens naar de winkel van Van Leest. Want die ceedee is dus wel vandaag uitgekomen! Dus wil ik als echte liefhebber dat ding ook vandaag in huis hebben. Logisch! Maar helaas, opnieuw een dikke teleurstelling. De internetwinkel en de gewone winkel van Van Leest werken helaas niet samen. M’n bestelling was niet op te halen. Meneer Van Leest had het album natuurlijk wel in de winkel liggen, maar dan moest ik deze opnieuw afrekenen.

Ik wordt echt helemaal gek van dit soort onzin! Hoe kan een platenmaatschappij en een ceedee winkel nou in godsnaam nog serieus zeggen dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat mensen muziek illegaal downloaden? Denk je nou echt, dat ik, ondanks dat ik de ceedee nog niet in huis heb, vanavond niet naar dat album zit te luisteren? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.