Projectje Kerstboom

Zoals in bijna alle Nederlandse huiskamers, wordt ook de huiskamer van huize Steenderen.NET in deze tijd versiert door een heuze kerstboom. Nou is het uiteraard behoorlijk handig als die boom ook maar een klein beetje recht wil staan… en daar zat ‘m dit jaar nou juist het probleem.

Kijk, bij de plaatselijke Kerstbomen-boer is het de gewoonte om onder de kerstbomen die hij verkoopt alvast een houten kruis te slaan. Is handig, want het idee is dat je daarmee een plug-and-play boom hebt; mee je huis in slepen, neerzetten, en genieten maar! Maar bij onze boom zat dit kruis er wel onder, is ten slotte service van de zaak, maar alleen een beetje scheef. Zo scheef zelfs dat wij voor instortingsgevaar vreesde. Daar gingen we ons natuurlijk pas echt zorgen over maken toen de boom al volledig van lichtjes en versiersels was voorzien.

De enige optie was dus alles weer uit de boom halen en houten kruis eronder uit, en de boom in een standaard plaatsen. Alleen hebben wij dus helemaal geen kerstbomenstandaard in huis. Waarom niet? Omdat onze Kerstbomen-boer altijd zo’n mooi houten kruis onder z’n kerstbomen maakt!

Stap één in het stabiliseren van onze kerstboom was dus duidelijk; zorg voor een standaard. Nou bleek gelukkig dat er nog twee standaarden in voorraad lagen bij de ouders van Patries. Dus toen die eenmaal waren verscheept van Berschenhoek naar Voorburg, toen konden we vanmorgen dan eindelijk onze kerstboom het betere stabilisatiewerk laten ondergaan.

Wat denk je? Past de stam niet in de standaard! Blijkt te dik te zijn! Het moet ook niet vreselijker worden natuurlijk! Stap twee in het stabiliseren van onze kerstboom was dus figuurzagen voor gevordenen. Nadat we de stam de nodige omvang hadden afgenomen, was dan eindelijk het glorieuze moment daar, de Kerstboom stond, en nog redelijk recht ook!

En dan is het nu de mooie taak van Patries om in de kerstboom weer alle versiersels terug te hangen! Na vandaag zijn wij dus helemaal klaar voor de Kerst Lachen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.