Problemen met de Grote Moederbank – deel 2

Ondanks dat buiten het zonnetje straalt zoals het volgens mij nog nooit heeft gedaan in april, broeit het binnen van bankaire frustraties. Was ik ooit een tevreden zakelijke klant van mijn Online Bank, zo ontevreden ben ik inmiddels over de Grote Moederbank. Voor een uitgebreide introductie, lees even de vorige blog.

Zoals al gezegd, zit ik inmiddels voor een tweede keer met de Grote Moederbank in de problemen. Wat is deze keer het probleem? Eigenlijk heel eenvoudig. Bij het overnemen van de activiteiten van mijn Online Bank door de Grote Moederbank werden bepaalde mooie beloften gedaan. Natuurlijk, want door te stoppen met de Online Bank dreigde uiteindelijk veel klanten weg te lopen. Dat wil je niet als Grote Moederbank zijnde, en dus werd er gelijmd.

Gelijmd met mooie voorwaarden, voor de eerste twee jaar dat je rekening zou lopen bij de Grote Moederbank. Met als allerbelangrijkste lijmargument natuurlijk korting. Op van alles en nog wat. Maar wel een hele goede korting, dat moet gezegd worden!

Nou kreeg ik een week of wat geleden van de Grote Moederbank een afrekening binnen over het afgelopen kwartaal. En natuurlijk, het laat zich ook eenvoudig raden, werden er diverse kortingen niet meegerekend. Resultaat, een factuur voor bankkosten die veel hoger uitkomt als de bedoeling.

Dus, vorige week ging ik maar weer eens bellen. Van de banken waarmee ik mijn privé zaken regel heb ik het nummer niet in mijn telefoon staan. Simpelweg omdat ik hun nooit nodig heb. Het nummer van de Grote Moederbank staat inmiddels bijna bovenaan in mijn telefoon.

Om te beginnen belde ik natuurlijk wat aan de vroege kant, uurtje of negen ’s morgens. Helaas was er nog niemand aanwezig van de afdeling zakelijk, maar één notitie ging genoeg zijn om teruggebeld te gaan worden. Blijkbaar staat er inmiddels in mijn dossier bij de Grote Moederbank geschreven dat ik niet zo enthousiast ben over het algehele terugbelbeleid. Tot twee keer toe werd mij namelijk nadrukkelijk verzekerd dat ik teruggebeld ging worden.

En natuurlijk, zoals dat dat gaat, werd ik niet terug gebeld. Ik was er uiteraard inmiddels aan gewend, dus opnieuw belde ik maar zelf. Jeetje, was  ik niet terug gebeld, nou zeg dat was ook niet netjes. Nee dat gebeurde eigenlijk nooit hoor. Om uit te zoeken wat er precies gebeurd was, moest ze een specificatie van de kosten laten opsturen.

De specificatie zou eind van de week bezorgd worden, dus zou ik eind van de week terug gebeld worden. Uiterlijk begin van de volgende week. Konden we samen even door de specificatie lopen, en dan zou alles op z’n pootjes terecht komen.

De specificatie lag netjes op tijd in de brievenbus, moet ik toegeven. Helaas bleef het beloofde belletje vervolgens uit. Niet eind van de week, en ook niet begin van de week daarop werd ik teruggebeld. Dus de woensdag daarop belde ikzelf maar weer met het nummer dat ik inmiddels bijna uit mijn hoofd kende.

Opnieuw kreeg ik natuurlijk excuses voor het feit dat ik niet teruggebeld was. De mevrouw van de Grote Moederbank die ik aan de telefoon kreeg leek mijn probleem te begrijpen. Ja het leek er inderdaad op dat er te veel kosten waren afgeschreven. Dat moest natuurlijk goed gemaakt worden. Ze moest er even induiken, en dan zou ze mij terugbellen. Maar deze keer echt, en zelfs al binnen een uur.

Angstig legde ik de telefoon weer neer. Zou ik dan eindelijk de persoon aan de telefoon hebben gehad bij de Grote Moederbank die begreep dat je met een telefoon ook kon bellen, en niet alleen gebeld kon worden? Ja dus! Ik werd namelijk terug gebeld. En nog binnen een uur ook.

Een gevoel van euforie maakte zich meester van mij. Zeker toen de mevrouw mij vertelde dat het inderdaad helemaal mis was gegaan. Heel erg stom allemaal, maar alles zou rechtgetrokken worden, en het te veel afgeboekte bedrag zou worden teruggestort.

Vriendelijk verzocht ik om een schriftelijke bevestiging hiervan. Ietwat geïrriteerd werd mij deze toegezegd. En een dag of wat later lag deze ook in de brievenbus. Helaas bleek ook deze niet correct.

Blinde razerna maakte zich van mij eigen. Met bloeddoorlopen ogen schreef ik vanmorgen een brief aan de directie van de Grote Moederbank. Inmiddels ben ik aan het uitkijken naar een andere bank. Het liefste eentje die alleen online werkt, zoals mijn oude vertrouwde Online Bank dat deed.

In het selectielijstje zitten inmiddels ING (werkt dan wel niet alleen online, maar wel vertrouwd vanuit privé gebruik), ASN bank (alhoewel die volgens mij geen zakelijke rekeningen hebben, dus die zou dan afvallen) en Triodos bank (vanuit hun duurzame gedachte, en volgens mij ook zeer gunstige tarieven).

Tips voor eventuele andere banken zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.