Problemen met de Grote Moederbank – deel 1

Ik hou niet zo heel erg van naming & shaming. Waarom niet? Omdat ik zelf bij een grote organisatie werk, en dus ook weet dat je sommige zaken moeilijk kan voorkomen. Neemt niet weg dat je als klant nogal eens hoofdpijn kan krijgen van een bedrijf. Dus hierbij het verhaal over een bank die ik dan maar niet bij naam noem.

Naast mijn werk, draai ik nog een klein eigen bedrijf. Hiervoor heb ik uiteraard een zakelijke bankrekening lopen. Deze bankrekening zat ondergebracht bij de “Online Bank”, waarbij alles van begin af aan eigenlijk prima geregeld was. Wat heb je ten slotte ook helemaal nodig? Een betaalrekening, een betaalpas, en dan heb je het zo ongeveer wel.

Het voordeel van deze online bank was dat ze geen kantoren hadden. Heerlijk, een verademing! Alles werd namelijk online geregeld, en dus kon er eigenlijk bijzonder weinig fout gaan. Zoals je aan afgelopen zinnen kan lezen, spreek ik inmiddels in de verleden tijd. Helaas…

Want een maand of wat geleden werd door de moedermaatschappij van mijn Online Bank besloten om te stoppen. De activiteiten van de Online Bank zouden worden stopgezet, en opgenomen in de activiteiten van de “Grote Moederbank”. Een beetje angstig las ik de eerste brief die ik hierover ontving. Waarom? In het verleden heb ik al eens te maken gehad met de Grote Moederbank, en ik ben daar toen met heel veel frustratie weg gegaan.

Maar, uiteraard bleef ik positief, wilde vooral niet op de zaken vooruit lopen, en wilde ik de Grote Moederbank ook vooral een eerlijke kans geven. Soms ben ik nogal naïef namelijk in dit soort dingen…

Bij het overstappen een maand of drie geleden, ging het al helemaal mis. Na de aankondiging dat mijn Online Bank ermee ging stoppen, hoorde ik vervolgens een hele tijd niets. Totdat er een brief binnen kwam. En die brief begon al niet zo heel erg vriendelijk. Als ik namelijk nu niet snel ging reageren om de brief die ik eerder had ontvangen, dan gingen ze mijn rekening afsluiten.

Euh, welke brief? Ik heb helemaal geen brief ontvangen!

OK, geen probleem, kan gebeuren. Foutje, geeft niets, kan de beste overkomen. We gaan wel even bellen met mijn Online Bank.

Mijn Online Bank kreeg ik wonderwel snel aan de telefoon. En wat bleek, mijn volledige dossier was inmiddels overgedragen aan de Grote Moederbank. Met andere woorden, zij konden helemaal niets meer voor mij doen. Moest ik zelf maar even bellen met de Grote Moederbank.

Joh, dan bel ik even met de Grote Moederbank. En daar bleek uiteindelijk van alles mis gegaan te zijn. Sorrie daarvoor, gaan we natuurlijk zo snel mogelijk voor u oplossen.

En jawel, binnen één week ontving ik een bankpas in de brievenbus. Alleen was dat een bankpas met een ander rekeningnummer erop. Tuurlijk, opnieuw een foutje. Een typ-foutje in dit geval, kan gebeuren. Dus opnieuw even bellen met de Grote Moederbank. En opnieuw gingen zij het allemaal voor mij oplossen.

Opnieuw kreeg ik binnen een week een nieuwe bankpas binnen, met zowaar het juiste rekeningnummer. Nou hoort bij een bankpas natuurlijk een pincode, en die pincode heb je weer nodig om vervolgens ook te kunnen bankieren via het wereld wijde web. Dus vol verwachting, ik kon inmiddels al een week of drie niet internetbankieren, probeer ik met deze pas in te loggen.

Helaas, dat mocht niet lukken… verkeerde pincode. Dus, opnieuw bellen. Ja ja ja, heel vervelend allemaal, dat begreep de Grote Moederbank natuurlijk zelf ook wel. Ze moesten nodig alles maar eens helemaal uitzoeken, en dan ging ik teruggebeld worden. Er ging hier duidelijk iets helemaal mis.

Terugbellen blijkt iets heel erg lastigs te zijn voor de Grote Moederbank. Want, dat doen ze namelijk helemaal niet. Nooit niet. Nimmer niet.

Dus ging ik zelf maar weer eens bellen. Oh, zou ik teruggebeld worden? Wat vervelend, we maken daar een aantekening van en u gaat dan nu wel echt terug gebeld worden. Wat zegt u? U kunt nu al een tijdje niet internetbankieren? En dat vind u nogal lastig? Ja natuurlijk. Vervelend zeg, maar binnen een uur wordt u teruggebeld hoor. Echt waar!

Dus na twee uur, hing ik zelf maar weer aan de telefoon…

Enfin, dit verhaal voltrok zich een maand of drie geleden. Tot zover dus even dit stukje geschiedenis. Inmiddels zit ik sinds vorige week opnieuw met de Grote Moederbank in de problemen. Daarover heb ik ze vorige week gebeld. Daarover ging ik eind vorige week, maar uiterlijk begin deze week teruggebeld worden. Het is inmiddels woensdag, en inmiddels heb ik vanmorgen zelf maar weer de telefoon ter hand genomen… wordt dus vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.