Pimp my desktop

Lang geleden in een land hier ver vandaan, toen Steenderen.NET ooit nog thuis woonde, kreeg Jos een ontzettend modern toetsenbord in zijn bezit. Een van de allereerste Ergonomische toetsenborden van Microsoft. Niet lang daarna kwam daar een heuse optische muis naast te liggen.

Maar aangezien Steenderen.NET alleen niet meer bij pappa en mamma in huis woont, maar alweer bijna vier jaar met vriendinnetje P. was het dus de hoogste tijd om eens wat hardware te vervangen. Moment van afschrijving was reeds lange tijd geleden verlopen, daar waar zowel de muis als het toetsenbord ooit wit was, was daar nu een stemmige vergeeling voor in de plaats gekomen. De hoogste tijd dus voor pimp my desktop !!!

Om niet direct al tot aan de elleboog in de beurs te hoeven graaien, begon Jos eens met het zoeken op Marktplaats.nl. Al snel prijkte er een mooi toetsenbord voor een nog veel mooiere prijs op het beeldscherm. Niet de nieuwste versie die Microsoft in omloop heeft, wel een flinke slag nieuwer als wat er al op het bureau lag. En voor een prijs van slechts €7,50 moet je natuurlijk ook niet hele hoge eisen gaan stellen.

Bij het in gebruik nemen van het toetsenbord bleek echter al gauw dat Jos nog iets vergeten was. Namelijk het feit dat hij tot nu toe altijd zijn zwaar vergeelde USB muisje in een van de USB poortjes achter op zijn toetsenbord prikte. Voordeel: je niet nog een snoer lopen van anderhalve meter naar je computer toe.

Er bleek slechts één echte oplossing voor handen, ook de muis was toe aan een flinke modernisering. Dus vrijdagmiddag, na een hectische dag van werk, ging Jos eens aan het shoppen bij de Mediamarkt in hartje Den Haag. En daar vond hij een zeer geschikt muisje… wel een beetje aan de dure kant, vijf tientjes maar liefst, en nog erger, uitverkocht.

Dan maar even de straat oversteken naar concurrent MyCom. Daar stond een nog veel mooier muisje te prijken in de vitrine. Waarschijnlijk duurder, maar door het gebruik aan een prijskaartje volledig anoniem. Dus toch maar eens offerte aanvragen bij de man achter de balie.

Ja ja, da’s een dure, maar hoeveel hij precies kost, ik ga het eens even opzoeken. Huh, zo weinig, ik ga even uitzoeken of dit wel klopt.  Aan andere man achter dezelfde balie, klopt die prijs wel? Is wel erg weinig. Dus ik vraag nog, hoeveel dan? Ja hij koste zo’n €100, en is nog wel eens in prijs gezakt naar ongeveer €60. En zonder echt te vertellen hoeveel de muis nu zou moeten kosten, ging de man achter balie, op zoek naar het doosje van de muis, zodat een streepjescode gescand zou kunnen worden.

Ja de prijs lijkt toch te kloppen, kwam er na lang wachten uit. En voor nog net geen drie tientjes liep Jos als een klein kind zo gelukkig de deur uit met ook nog eens een nieuwe muis. Soms zit het mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.