Photoshop doet een beetje traag…

Photoshop CS3 logoSinds het herinstalleren van alle software op mijn PC, loop ik nog met een aantal kleine dingetjes te klooien waarvan het tot nu toe nog niet echt lukt om ze op te lossen. Vandaag liep ik door een beetje Google werk weer eens tegen een welkome oplossing aan. Hoe of wat, wil ik eigenlijk helemaal niet proberen om te vatten, want de oplossing voor dit probleem is echt te vaag…

Kijk Photoshop is natuurlijk een redelijk tot zeer briljant programma, ondanks de prijs die best wel pijn doet als je de rekening in handen krijgt. Maar Photoshop presteerde het om bij het openen van een afbeelding, of het creeeren van een nieuwe afbeelding hier met gemak een halve minuut tot een minuut over na te denken. Dat is dus simpelweg veel en veel te traag. Voordat ik mijn computer volledig van nieuwe software voorzag, deed Photoshop hier slechts 0,0001 seconde over (wellicht iets overdreven afgerond, maar de boodschap is duidelijk lijkt mij).

Nadat ik uiteindelijk lang genoeg deze bijzonder irritante wachttijden had getolereerd, was het tijd voor het betere Google-werk. De onderste steen zou bovenkomen! Wat blijkt, de oplossing is vager dan ik mij voor ogen had kunnen houden. Het blijkt te komen door één van de andere problemen waar ik nog mee worstel na de herinstallatie.

Mijn printer, die via het netwerk verbonden is, wil niet helemaal wat ik wil. Het printen van een pagina, leidt zo nu en dan tot een bijna PC crash… en als het printen al wil starten, dan kan dat gerust een minuutje duren… herken je de gelijkenis met Photoshop al. Ik nu ook… nu wel ja.

Met wat Google-werk kwam ik uit op http://dreamwagon.com/blog/?p=33, en daaruit kon ik dus opmaken dat mijn Photoshop-ellende wordt veroorzaakt door mijn printer problemen. Heel erg weird, maar dus blijkbaar wel waar… Oplossing was uiteindelijk vrij simpel, stel een andere printer in als default printer (ik heb nu de PDF writer genomen) en alles draait weer als een zonnetje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.