Philips 900 serie

Ooit, alweer een tijdje geleden, besloten ze bij Philips dat consumenten elektronica lang niet altijd doorsnee audio apparatuur hoeft op te leveren. Sterker nog dat er zelfs best wel eens een markt zou kunnen zijn die geïnteresseerd is in hoogwaardige apparatuur.

Met die gedacht zijn vervolgens een aantal knappe koppen uit Eindhoven (en omstreken) aan de slag gegaan. Het resultaat was de 900 serie. Deze serie bevatte een verscheidenheid aan apparatuur (verschillende type versterkers, tuners, ceedee spelers, cassettedecks, de toen nog hippe DCC spelers, enz… enz…).

Jaren geleden toen deze serie uit kwam, stond ik mij in de winkel te verbazen over de kwaliteit die een dergelijke set wist voort te brengen, maar tegelijkertijd tevens de prijs die een set op zou moeten leveren. Een beetje volledig uitgevoerde set kostte al gauw zo’n 6000 gulden! Geen kattepis zullen we maar zeggen.

Wanneer je tegenwoordig op de verschillende online tweedehands beurzen op internet gaan neuzen, dan verbaas je je er over wat deze apparatuur tweedehands nog moet opleveren. Maar toch, ondanks dat ik jaren lang niet meer aan de sets durfde te denken, was ik er nu toch weer bij aangeland. Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen.

De prijzen al een tijdje in de gaten houdend, viel mijn ogen vorige week op een aanbieder met een schappelijlke prijs. De onderhandelingen verliepen niet helemaal soepel, maar uiteindelijk kwamen we tot een deal die ik eerlijk gezegd niet voor mogelijk had durven houden. Voor slechts enkele tientjes mocht ik de versterker komen halen! Volgens mij dus iemand die niet de prijzen bij concurrenten heeft gecheck’t, want deze halen al gauw het dubbele of meer binnen.

Gisteravond was het dan zover, de versterker kon ik gaan ophalen. En natuurlijk, moest ik bij thuiskomst gelijk aan het aansluiten. Om te beginnen moest het kastje waar in en op tot-nu-toe alle apparatuur met gemak pastte volledig worden heringericht. Deze versterker neemt toch echt iets meer ruimte in als dat ik ingeschat had.

Maar na het nodige knutselen, was daar hét moment…

Zelfs nu de versterker toch echt al wat jaartjes oud is, is het geluid gewoonweg verbluffend! Mooie muziek om een dergelijke versterker mee uit te proberen is van Mark Knopfler. Hierin gebeurt altijd een hoop met verschillende soorten instrumenten… en dat hoor je nu ook opeens. En dan heb ik dus eigenlijk nog niet eens echt fatsoenlijke speakers eraan hangen.

Volgend thuis-shop projectje dus… . Eigenlijk zit ik een beetje te azen op de fameuze melkpakjes van Bose. Maar net als de 900 serie van Philips blijken ook deze tweedehands nog steeds erg geliefd te zijn bij de liefhebber en dus nog de nodige centen op te moeten leveren.

Opnieuw dus een mooie shop uitdaging… de eerste bieding is in ieder geval gedaan… we wachten rustig de reacties af… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.