Oude rockers in Ahoy

Zo goeie middag, dat was me eventje een avondje wel zeg… gisteren dus Golden Earring live in Ahoy Rotterdam. Wat een beesten zijn die knakkers nog steeds on stage zeg! 

E.e.a. begon al met het feit dat de zaal bijzonder sfeervol was ingericht. Mooie rode doeken aan het plafond, grote kroonluchter (gemaakt door een zeer creatief persoon van ceedeetjes) en een loopbrug vanaf beide kanten van het podium rondom de hele zaal. Groots aangepakt dus, kan niet anders zeggen.

Zowaar onaangekondigd een voorprogramma (stond niet op het kaartje), en ook nog eens een voorprogramma dat te pruimen was. Mijn ervaringen met voorprogramma’s zijn niet al te best, maar dit was leuk! Maar liefst drie kwartier kregen we liedjes te horen van een band waarvan de naam ons inmiddels ontschoten is. Wel uit Den Haag overigens, net als de Golden Earring zelf.

Daarna, eventjes ombouwen (duurde ongeveer een kwartiertje) en toen was het de beurt aan de mannen zelf. En die kans namen ze duidelijk met beide handen aan. Oude nummers waren afgestoft en van zolder gehaald om weer te spelen. Veel versterkt spel, klein gedeelte akoustisch.

In ieder geval kunnen we zeggen dat de Earrings zeker geen vergane glorie zijn, mocht die gedachte uberhaupt al in je boven zijn gekomen 😉

Nog even een overzichtje van de moblogjes van deze avond:
Voor de grotere versie van de moblogs, kijk even op de moblog pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.