Steenderen.NET

Oplossing bluetooth volume-probleem na Windows 10 update

Mijn thuis-laptop met Windows 10 maakt standaard verbinding met mijn Edifier-speakers middels bluetooth. Dat scheelt weer een stekkertje inpluggen, gemak dient de mensch. Nu wil het geval dat bij één van de grotere updates van Windows, vraag mij niet meer precies welke, er een nieuwe bug feature werd geïntroduceerd, welke tot op de dag van vandaag nog niet officieel is opgelost.

Het volume van de luidsprekers was na deze update niet meer vanuit Windows te bedienen. Bij het zachter zetten bleef het volume gelijk. Bij het harder zetten ook. Alleen wanneer je het volume op 0 zette, werd het geluid dan wel weer uitgezet. Niet bijster handig zeg maar.

Na maanden van fora in de gaten houden, in de hoop dat iemand een oplossing zou delen, vond ik ‘m vandaag eindelijk. Het leek mij wel zo sympathiek om deze hier te delen. Al is het maar dat ik deze oplossing zelf ooit weer eens terug kan vinden.

Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen;

Manier nr. 1

 1. Open het startmenu
 2. Typ ‘cmd’
 3. Klik met de rechtermuisknop op ‘Commandprompt’ en kies ‘Als administrator uitvoeren’
 4. Voer het volgende commando uit (hieronder even kopieren en dan in de commandpromptbox met rechts klikken);
reg add HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT /v DisableAbsoluteVolume /t REG_DWORD /d 1 /f

Manier nr. 2

(alleen doen als je voldoende begrijpt wat je aan het doen bent)

 1. Open het startmenu
 2. Typ ‘regedit’
 3. Start de ‘Register-editor’
 4. Ga naar ‘Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT’
 5. Voeg een nieuwe ‘REG_DWORD’ toe met naam ‘DisableAbsoluteVolume’ en zet de waarde op ‘1’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

21 Reacties

 1. Yus 5 januari 2020

  Manier 1 werkt, dankje!

  Wel even computer opnieuw starten, anders werkt die niet

  5 januari 2020

 2. richard 1 april 2020

  dankjewel, bij mij heeft het ook geholpen.
  kwam na bijna een dag googlen hier op uit

 3. Jeffrey 5 mei 2020

  Ook de 2e manier via REGEDIT werkt prima. Uiteraard ook eerst opnieuw opstarten. Bedankt weer!

 4. Annelies 8 september 2020

  Jeetje, manier 1 werkte voor mij!!
  Ik had net twee nieuwe speakers gekocht en kon ze niet met de volumeknop van de laptop bedienen. Exact hetzelfde probleem als jij gehad.
  Enorm balen, zoeken op internet en dan deze pagina vinden!
  Dank je wel voor de oplossing, ik ben er erg blij mee!

  • Frits 17 maart 2021

   Dankjewel, ik had dit probleem ook, maar raar genoeg alleen met mijn bluetooth thuis amp, bij mijn portable bluetooth speaker kon ik nog wel het volume regelen, dacht eerst dat mijn module kaduuk was, maar het is dus weer een gewoonlijk standaard windows update sloperij, die natuurlijk nergens te vinden is bij windows website en klanten service geen oplossing, maar een of andere nerd (positief bedoeld) op een forum met een magische oplossing komt die windows zelf via updaten had kunnen fixen. Mja zoals GEWOONLIJK kan ik weer dagen of maanden het internet afspeuren.

   Alsnog hartelijk bedankt voor het posten
   Kwam deze post bij toeval tegen toen ik iets anders over bluetooth opzocht haha wat een toeval

 5. bart 29 november 2020

  Wat een toeval, ook ik gebruik de edifier 1700 speakers. Ook hier niet mogelijk om volume te regelen vanaf de laptop, ook niet vanaf de Galaxys10. Wel vanaf een Iphone, heel bijzonder, het ligt dus niet aan de speakers.
  Nu in ieder geval het probleem met de laptop opgelost, dank hiervoor! Wel een herstart nodig bij de tweede manier zoals JEFFREY ook aangaf.

 6. James 8 januari 2021

  Super! Ik heb manier 2 gebruikt. Had problemen na schone installatie van Windows ivm vervanging HD door SSD-schijf. Nu werktie weer! Bedankt!

 7. Lida 30 januari 2021

  geweldig. Ik was ook zo lang aan het zoeken. Manier 1 werkte voor mij. Bedankt!!!

 8. Dirk 24 april 2021

  Heel wat tijd verspild om oplossing te zoeken. Nu met methode 1 gelukt! Super! Hartelijk dank!

 9. Wilfried 30 april 2021

  Ook van mij een dikke merci voor de oplossing van dit probleempje!

 10. Hans 17 september 2021

  Dank je wel. Al een tijdje zoekende naar een oplossing. Bij Microsoft op de forums zijn ze er nog niet achter. Jij gelukkig wel.

 11. Daphne 24 oktober 2021

  Blij met deze post want ook dit werkte bij mij goed. Enige is nu wel dat het geluid gedempt is. Dus ik kan het nu wel weer regelen maar het is zachter dan normaal. Maar goed daar ga ik nog een keer voor verder zoeken.

 12. Kevin de Zeeuq 28 oktober 2021

  Nou manier 1 lukt niet bij mij en 2 vind ik lastig. Ik heb gisteren via mijn laptop opnieuw mijn bosebox geïnstalleerd. Ik krijg met geen mogelijkheid mijn volume meer geregeld via mijn Lenova Thinkpad met Windows 10.
  Iemand wellicht een oplossing hiervoor?

 13. John 28 november 2021

  Heb jij ook een oplossing voor mijn mobiel Samsung 9?

 14. Jan 29 november 2022

  Ook problemen met Philips AEA2700 bluetooth ontvanger! Had deze tip succesvol toegepast in windows 10 en na update naar Windows 11 opnieuw… Werkt dus ook voor windows 11. Dankjewel voor deze fantastische tip.

  • jos 29 november 2022 — Berichtauteur

   Heel graag gedaan! Mijn ervaring is dat na een grotere update van Windows je deze truc soms weer moet toepassen. Jammer, maar overkomelijk op deze manier zullen we maar zeggen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Steenderen.NET

Thema door Anders Norén