Online RSS reader

Een jaar of wat geleden deed op het wereld wijde web RSS zijn intrede. Tussen de intrede en nu deed zich onder andere de strijd voor over wat RSS nou eigenlijk betekende. Was het nou “Really Simple Syndication”, “RDF Site Summary” of was het toch “Rich Site Summary”? Volgens Wikipedia zou de meest gangbare verklaring toch nummer 1 zijn; Really Simple Syndication.

Anyway, waar het op neer komt is dat via een gestandaardiseerde methode (xml formaat) content van een website beschikbaar is om in te lezen met RSS software. RSS software is inmiddels in zeer veel smaken verkrijgbaar. Als losse software, als aanvulling op Outlook, als aanvulling op je internet browser, betaald of onbetaald.

Wat wil deze jongen nou weer? Het online inlezen van RSS feeds en deze vervolgens terug converteren naar HTML. Waarom? Nou niet om één feed in te lezen, maar om de mogelijkheid te hebben om er een stuk of vijf in te lezen en deze vervolgens op één pagina te plaatsen, zodat ik een overzicht heb van door mijzelf geselecteerde nieuws feeds.

Het probleem… om te beginnen ben ik aangewezen op ASP op programmeer taal, aangezien dat is wat mijn hosting provider me heeft geleverd. Op aanvraag wel te verstaan, dus tot zover geen probleem. Bij het zoeken naar beschikbare scripts krijg je een grote hoeveelheid zoekresultaten, maar de meeste veruit veel te ingewikkeld uitgewerkt. Dus… doorzoeken, want over het algemeen zijn er voor de meeste functionaliteiten redelijk simpel geprogrammeerde scripts beschikbaar. En simplicity is altijd goed als je met een script aan de haal wil .

Iets verder zoeken leverde een goed simpel uitgewerkt script uit met puur de basis functionaliteit. Het voordeel… alle extra functionaliteit is zelf toe te voegen. Een eerste uitwerking voor één feed heb ik inmiddels werkend (zie tijdelijk op http://www.steenderen.net/
download/test.asp?myrssurl=
http://nu.nl/deeplink_rss2/
index.jsp?r=Internet
). Mocht ik een verdere uitwerking hebben, dan laat ik het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.