Online RSS reader – Deel II

Het kostte even wat hoofdbreken, maar uiteindelijk wilde het twee dagen geleden dan toch lukken. Wat was het idee ook alweer zo ongeveer? De bedoeling was om via een webpagina meerdere RSS feeds in te lezen en deze op een fatsoenlijk leesbare wijze weer te geven.

Waarom? Ach, waarom niet, is best handig om in één oogopslag meerder nieuwsfeeds te zien en een totaal overzicht te hebben van het nieuwsaanbod van alle sites die je normaal gesproken toch al ééns per dag even afstruint.

Het inlezen van één RSS feed was nog niet zo’n heel erg groot probleem. Even te weten komen hoe je een klein beetje met XML files om moet gaan in ASP. Vervolgens moet je per XML file de verschillende nieuws artikeltjes uit elkaar trekken in verschillende losse onderdelen. Zo heb je de titel van het nieuwsberichtje, een link naar het daadwerkelijke artikeltje en dan ook nog een samenvatting van het artikeltje, zodat je ongeveer weet waar het nieuwsbericht over gaat.

Het eindresultaat mag er uiteindelijk zijn… zie steenderen.net/rssfeeds.asp. Een aantal aanpassingen zullen nog wel volgen gok ik zo. De uiteindelijke broncode en de nodige uitleg zullen volgen onder “Pruts”. Mocht je nu al een versie willen hebben, waarin je je eigen RSS feeds kan opnemen, stuur maar even een mailtje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.