Nieuwe opzet website

Kwa uiterlijk veranderde er misschien niet eens zo gek veel, maar technisch gezien werd gisteravond een hele hoop nieuws live gezet.

In de tijd dat ik bezig ben geweest met het maken van de SiteManager backend, zijn er een hoop ontwikkelingen geweest. Je zet het één en ander in elkaar naar beste weten en gaat vervolgens ervaren hoe handig/onhandig een bepaalde opzet is. Op zich niet zo gek veel mis mee, maar het kost de nodige tijd. Puur tijd om te ervaren hoe iets werkt.

En natuurlijk kom je er in de loop der tijd achter dat je voor een opzet hebt gekozen die niet bijzonder handig blijkt te zijn, dus ben je genoodzaakt om daar weer het een en ander mee te doen. Dat moment brak ergens vorige week, of twee weken geleden aan, en bereikte gisteravond een eerste hoogte punt.

Steenderen.NET bestond uit een basis layout met hierin een iframe. Dit heeft als nadeel, dat alle pagina’s die opgeroepen werden in dat frame ook daadwerkelijk moesten bestaan. Niet ontzettend onderhoudsvriendelijk dus. De nieuwe opzet bestaat uit een basis layout waarin de opgevraagde content dynamisch wordt geladen. Feitelijk open je dus steeds dezelfde pagina, maar dan met andere inhoud.

Hierdoor is het mogelijk om snel te wisselen van layout, of meerdere layout te gebruiken. Voorbeeldje; bij het opstarten van deze site kan je kiezen voor een normale full versie van deze site (full.asp) of voor een mobile versie van de site (mobile.asp). De basis wordt gelegd in de pagina’s full.asp en mobile.asp, en hierin wordt bij het openen steeds dynamisch de content geladen.

Een leuke feature? Zeker weten! Is het geklus daarmee afgelopen? Zeker niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.