Netwerk diskje – Deel II

Het moest kennelijk allemaal de nodige moeite kosten, maar eergisteren is het dan eindelijk gelukt! De netwerk hardeschijf van huize Van Steenderen – Nettenbreijer doet het. Misschien moet ik heel even het geheugen een klein beetje opfrissen….

Met de nodige moeite wist ik een tijdje geleden het volgende kastje vanuit Duitsland te bestellen, aangezien deze niet vanuit Nederland leverbaar is:

 

Toen het kastje eenmaal de weg naar Nederland had weten te vinden, begon het volgende probleem, namelijk het werkend krijgen. Want de eerste planning was om een harde schrijf die ik nog had liggen te gebruiken, een oude Quantum Fireball van 26 Gig. Zou volgens de theory allemaal netjes moeten werken, maar daar is het dan ook theory voor.

Want de praktijktest wees op hele andere resultaten. Hoe ik het ook wendde of keerde, de 26 Gig gingen het mooi niet doen. Een nog oudere Quantum Big Foot van slechts 2,5 Gig wilde dan wel weer dienst doen, maar die pastte niet in het mooie kastje. Kortom ik kreeg weer eens een hoop technologische teleurstellingen te verwerken.

Maar nu ben ik gestopt met klagen, want het kost dan wel-is-waar de aanschaf van een nieuwe schijf, maar dan heb je ook wat. Inmiddels snort er in het mooie kastje een “Maxtor DiamondMax” van 80 Gig naar volle tevredenheid.

Nu nog zorgen dat we eens internet krijgen, en dan kunnen we ook de FTP functionaliteit een goed uittesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.