Neem afscheid, krijg een Cavia

Eind vorige maand nam een van de leukste collega’s van m’n werk afscheid. Is altijd jammer, doet altijd een beetje pijn. Maar, aangezien zij één van de vier personen is waarmee we één keer per maand achter de spelcomputer kruipen, wordt dit zeker niet een “uit het oog, uit het hart”.

Gisteravond was het dan eindelijk zover, het was tijd voor het lang geleden afgesproken afscheidsdineetje. Niet echt heel erg vlot natuurlijk als je al bijna een maand bij een uitzendbureau aan het werk bent, maar toch… Afscheidsdineetje was geregeld, afscheidscadeautje nog niet echt.

Idee van collega Diederik; wat dachten we van een Cavia? Goed plan! Even zoeken op marktplaats.nl levert al snel een item of 800.000 op. Niet zo’n goed plan, dus even specificeren waar we wonen en hoever we maximaal voor het knaagbeest willen rijden. We komen al snel uit in Zoetermeer bij een gigantische verzamelaarster (of hoe noem je zo iemand) van ontheemde konijnen en cavia’s. Diep respect voor iemand die zo veel van die beestje wil opvangen en verzorgen.

Buiten een heel lief klein caviaatje, voorziet zij ons ook nog een van een passend hok. En dat alles voor een minimale prijs. Een driewerf hoera voor de knaagdieren opvangster is hier zeker op z’n plaats . Eenmaal thuis is het beestje bijna niet van Patries d’r schoot af te krijgen. Niets mis mee, een klein caviaatje dat net weg is van moeder kan een hele hoop liefde gebruiken ten slotte.

Gisteren was het dan zover, het beestje mocht naar haar definitieve eigenaar… maar hoe zou deze reageren. Want het cadeau was in een mooie opwelling bedacht, maar valt het ook met dezelfde hoeveelheid enthousiasme in de smaak bij de ontvangster?

Nog meer als gedacht zelfs… we hadden geen betere reactie kunnen krijgen! Schitterend. Alleen, Jos, ik ga volgende week wel op vakantie voor twee weken… mag DJIM (een briljante samentrekking van Diederik, Jos, Inge en Mark (de gulle gevers)), dan voor twee weekjes bij jou logeren? Tuurlijk… gaat helemaal goedkomen. Dus komende twee weken heb ik weer een extra dierenhok in huis staan met DJIM erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.