Musje

Een beetje internetter weet waar zo nu en dan het nodige vertier te vinden is. Zeker nu… Want afgelopen maandag gebeurde er een ware ramp. Campingzender SBS6 is namelijk druk bezig met het klaarzetten van een paar miljoen dominosteentjes om die uiteindelijk a.s. vrijdag allemaal om te flikkeren. Zinloos? Behoorlijk! Zo dacht ook een gezonde huismus. Het toch al met uitsterven bedreigde diertje naam daarom het initiatief om het grote domino pand binnen te vliegen en alvast eigenhandig 23.000 dominosteentjes te laten kletteren. Naar aanleiding van dit stukje mussen-initiatief maakte de campingzender korte mette met de mus en liet het beestje neerschieten.

Naar voor de mus en doorgaan met het neerzetten van al die dominostukjes zou je zeggen. Maar niets is minder waar! Op internet ontstond een ware hype rondom het incident. De eerste protestactie die ik kon terug vinden (en daarmee ook de leukste) was op GeenStijl.nl. Als directe reactie startte de site de Operatie Stamp. Kort gezegt komt het er op neer dat de persoon die een flinke hoeveelheid dominostenen in het grote SBS-domino-gebouw weet om te flikkeren beloond zal worden met maar liefst 1000 euries.

Een leuke actie zo zou je zeggen. De moeite waard om als student bijvoorbeeld eens je studiebeurs een beetje op te waarderen. December staat ten slotte toch voor de deur, en dat is een dure maand niet waar? Een hele dure maand volgens Ruud de Wild. Hij deed bovenop dit bedrag nog een 3000 euries. En daarmee begon de professionele aanpak van de actie.

Als de commerciele radio geld cadeau kan doen, dan kan de publieke omroep dat ook! En aldus kwam daar de ophoging van Wouter van der Goes met nog eens 1000 euries!

Ik zeg: Wat je beroep ook is, het is bijzonder interessant om op dit moment een privé poging te ondernemen tot het omgooien van een paar miljoen dominostenen. En ja hoor, tuurlijk begrijp ik dat het opruien van mensen tot dergelijke daden niet mag. En ja ik begrijp ook heel goed dat het SBS programma volledig in de soep zou lopen als die steentjes voortijdig aan de kant geblazen zouden worden door een bladeren blower of iets dergelijks.

Maar wees nou even heel eerlijk… zou het niet heerlijk zijn? Zouden we niet allemaal helemaal blauw liggen van het lachen als we het bericht zouden krijgen op het NOS journaal?

Zo lang het nog niet zover is, blijf zeker GeenStijl.nl volgen als de bakermat van de actie. En voor wie zijn emoties niet goed kwijt kan, er is inmiddels een online condoleance register voor de arme mus geopend. Lucht je hart dus gerust op www.dominomus.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.