Memo aan Gerard en Frederik

Beste Gerard en Frederik,

Jullie zullen wel denken, daar heb je hèm weer. Maar ik hou het kort deze keer hoor. Gisteren heb ik tot mijn grote blijheid een nieuwe tandenborstel toegestuurd gekregen. Ik heb er even op moeten wachten, en kostte mij een heel aantal keer bellen, maar ik ben er blij mee. Deze nieuwe tandenborstel is alleen net iets anders dan de vorige, in plaats van twee poetsstanden, heb ik er nu maar liefst vijf!

So far, so good, want ik hou van nieuwe snufjes, dus meer standen op een tandenborstel is beter! Alleen, ik heb dus geen idee welke stand ik nou precies zou moeten gebruiken. Punt is namelijk dat er enkel en alleen een nieuwe body is toegestuurd, dus zonder handleiding en zonder nieuwe oplader.

Ik begrijp dat ook jullie op de kleintjes moeten letten, de economische crisis slaat ook jullie waarschijnlijk niet over. Maar lieve vrienden van Philips, ik vind het toch wel handig dat ik weet hoe mijn tandenborstel werkt. En dat ik dus niet hoef te gaan Googlen naar de handleiding.

Verder blijven jullie tot op heden nog steeds mijn favoriete elektronicamerk, dus maak je om mij verder als klant geen zorgen. Volgende keer koop ik gewoon weer een apparaat met het Philips merk erop .

Groeten,
Jos 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.