MDA reanimatie

Je hebt wel eens van die trieste momenten in je leven… ik geef gisteravond m’n MDA een restart, maar blijkbaar was dat te veel van het goed… Initialisatie scherm kwam netjes in beeld. Vervolgens het opstart schempje van Windows Mobile in beeld. En daar bleef het dan ook bij…

Ik had ongeveer bovenstaande kaart al in gedachte als rouwkaart. Want zelfs na een uur lang prutsen wilde het reanimeren niet lukken.

Gezien het feit dat het opstartscherm van Windows Mobile nog wel in beeld kwam, was ik niet bijster bang voor de hardware, dus waarschijnlijk een ouderwetse Windows crash. Nou heeft de MDA Vario de optie om een volledig harde reset uit te voeren, alleen die is alleen beschikbaar wanneer Windows is opgestart. En dat wilde dus net niet lukken.

Dus dan er toch maar inleveren ter reparatie…

Vanmorgen even naar de Shop, die intern in ons kantoorgebouw. Eerste vraag die mij gesteld wordt… heeft u al een harde reset uitgevoerd. Nou niets dus, want zo ver komt Windows niet eens. Oh maar wacht even, met de juiste toetsen combinatie hoeft Windows niet te draaien hoor.

Dus, na een minuutje of 20 is de volledig harde reset afgerond en werkt mijn MDA weer als vanouds! Een drie-werf hoera voor de man in de shop en voor iedereen die dezelfde problemen heeft… zowel links als rechts zitten er boven aan de MDA Vario een knopje. Deze twee knopjes moet je indrukken en daarna een reset geven (pennetje aan de rechterkant in het gaatje steken). Vervolgens vaak genoeg op de groene knop drukken om te bevestigen en klaar is Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.