Mark Knopfler & Emmylou Harris

Gisteravond in Ahoy’  Rotterdam… het concert van Mark Knopfler & Emmylou Harris naar aanleiding van hun gezamelijke album All The Roadrunning. Zoals je wellicht begrijpt, ging ik natuurlijk in eerste instantie om Mark Knopfler. Inmiddels alweer jaren ben ik een zeer groot liefhebber, vandaar ook mijn tweede website www.markknopfler.net.

Het concert gisteren was echter niet een typisch Knopfler concert. Wat het concert tot iets heel bijzonders maakte was de chemie die er duidelijk heerste tussen Knopfler & Harris. Mooi om te zien dat mensen zo ontzettend veel lol kunnen hebben in het samenwerken met elkaar. Als de uitkomst van deze samenwerking dan ook nog eens tot muzikale hoogte punten kan leiden… wat wil je dan nog meer?

Bijna twee uur lang werden er nummers van het duet album af gewisseld met solo nummers van beide muziekiconen. Bijzonder leuk om te zien, was Mark Knopfler die zich heel relaxed terug trok op een kruk aan de zijkant van het podium om lekker mee te pingelen op de solo-nummers van Emmylou Harris.

De band bestond volledig uit de vaste begeleiders van Mark Knopfler. En dat is bepaald niet rot. Buiten het feit dat het volledige podium vol staat met echte ras-multi-instrumentalisten, is ook bij het schitterend om te zien wat voor een lol ze hebben om gezamelijk tot iets moois te komen.

Al me al een fantastisch avond… kan niet anders zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.