Lekker gevoel als er naar je geluisterd wordt

UPnP is hip, en Steenderen.NET is ook hip, dus dacht Steenderen.NET dat UPnP dat moet ik ook hebben. Nee wacht, het lag iets anders… het lag in het feit dat Steenderen.NET een ander stream-spelertje nodig had voor in de huiskamer, omdat de oude niet meer aan de praat te krijgen was met Windows Vista.

En omdat dat dat dus niet meer werkte en omdat UPnP helemaal the shit is, was de keuze snel gemaakt.

UPnP staat natuurlijk in goed Nederlands voor Universal Plug and Play (volgend jaar moet het dan ook voor gaan komen in het Nationaal Dictee der Nederlandse taal, maar dat ter zijde). Idee is simpel, ergens in je netwerk draait een UPnP server (handig, Windows Vista is hier standaard mee uitgerust) met hierop de nodige media bestanden (Audio, Video, Foto, en meer van dat soort fraais).

In het netwerk neemt met UPnP apparatuur op, bijvoorbeeld dus een MP3 speler voor in de huiskamer, welke vervolgens via het netwerk gebruik kan maken van de door de server aangeboden media bestanden. En omdat de naam Plug & Play bevat wordt dit ook waargemaakt. Voelt u ‘m al aankomen?

JA! Want zo werkt dat dus net niet! Wat blijkt, volgens de nodige internet fora, de modem-router van Versatel/Tele2 (mijn internet, televisie en telefoon provider) heeft een bewust uitgeschakelde UPnP functie. Mailtje dus naar Tele2 klantenservice of dit inderdaad klopt en of er een mogelijlkheid is om dit weer aan te zetten. Antwoord: UPNP wordt niet door ons ondersteund. Wij kunnen u hiermee helaas niet verder helpen. Ik adviseer u om hieroven contact op te nemen met de leverancier.

Welke leverancier ??? Jullie hebben mij die modem toch geleverd ???

U begrijpt, ik was hevig teleurgesteld. Verdrietig wellicht.

Er zit dus niets anders op om toch weer aan de slag te gaan met het volledig zelf zoeken naar een oplossing. Bij pappa en mamma van Martijn staat nog een Asus WL-500G te snorren van mij. Martijn heeft al aangeboden om die weer terug te halen. Moeten we misschien toch even doen om e.e.a. verder uit te puzzelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.