Lang lang leve Internet Explorer

Waarom waarom waarom, komt het toch nog zo vaak voor dat mijn vrienden van Microsoft zaken net iets anders organiseren als wat de standaard is. Kijk op zich hou ik natuurlijk best van een gezond stukje eigenwijzigheid. Niets mis mee, maar als er nou bepaalde standaarden gelden, waar men zich wereldwijd aan houd, waarom mijn vrienden van Microsoft dan niet?

Vanwaar deze filosofische vraag? Nou luistert:

Voor onze eerste Ubora opdracht is er gevraagd om een mooie Google Maps kaart, met daarop de aangegeven de vestigingen van het bedrijf. Ziet er erg fancy uit, kan niet anders zeggen. Je kan er netjes op in- en uitzoomen, je kan het bekijken met een Sateliet-bril op… allemaal heel erg mooi dus.

Dit alles is door onze vrienden van Google netjes in een schilletje van Javascript gemaakt. Aan de hand hiervan mag je vervolgens zelf je eigen knutselwerk doen en zaken zo aanpassen dat je krijgt wat je zo ongeveer voor ogen hebt. In concept in briljant iets, in de praktijk ook nog eens!

Ware het niet dat Microsoft z’n support op javascript net niet helemaal lekker in Internet Explorer heeft verwerkt. Alleen als je je script netjes op een plaatsje in de HTML pagina plaatst zoals zij het voor ogen hebben werkt het vlekkeloos. Waarom? Weet niemand!

In Firefox werkt alles wel netjes zoals het zou moeten.

Na ongeveer een week of drie a vier zoeken, blijkt je met één simpele regel het probleem te kunnen verhelpen. Best mooi natuurlijk… jammer alleen dat je eerst drie a vier weken aan het zoeken bent naar dat kolere regeltje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.