Landelijke storing bij Versatel

Ik had er nog nooit last van gehad, maar vanavond was het dan de eerste keer. Geen verbinding met het internet te krijgen. En dan zit je als internet junkie toch even… Want waar ligt de oorzaak?

Eerst een korte blik in de meterkast… daar zijn ten slotte de modem en de router terug te vinden. Niet veel bijzonders te constateren. Alle lampjes die zouden moeten branden, die branden netjes. De lampjes die zo nu en dan een knipoog horen te geven, knipperen wanneer het van hun verwacht wordt. Dus daar lijkt geen probleem te zijn.

Nog eens even nadenken… het zal toch niet zo zijn dat er bij mijn internet provider een probleem is. Checken op de internet pagina (hoe bedenk je het ook) is een beetje lastig, dus toch maar eens die ouderwetse telefoon ter hand nemen…. euh het nummer van de klantenservice?

Juist ja… eens wat oude rekeningen e.d. bekijken, waarschijnlijlk kunnen we het daar vast wel op vinden. Jawel, de hemel zij geprezen, zowaar een nummer van de klantenservice. Wel jammer dat het gaat om een 0900 nummer waaraan de nodige kosten zijn verbonden, maar ach, het mag de pret niet drukken.

Na het draaien van het nummer, luister ik mij begint te vertellen hoeveel dit gesprek mij wel niet gaat kosten, plus ook nog eens de kosten voor de mobiele telefoon. Vervolgens krijg ik in een verhaal met mooie vol zinnen te horen dat dit nummer niet meer in gebruik is. Wilt u de klantenservice spreken, kijk dan vooral eens op internet… en mocht u dan toch nog willen bellen, dan hier het nummer.

Dankuwel… weer een 0900 nummer, nu niet voor een vast tafief per gesprek, nee ook nog eens voor het fraaie ronde bedrag van 0,25 euro per minuut. Plus de natuurlijk niet te vergeten kosten voor het mobiele bellen!

Enfin… de allereerste zinnen weten mij direct te vertellen dat Versatel last heeft van een landelijke storing. Mocht ik nu nog vragen hebben… en voordat het band de zin kan afmaken, heb ik al opgehangen. Ik weet wat ik wilde weten. Ze hebben last van een storing.

Geen problemen mee verder, kan de beste overkomen. Ik ben inmiddels als meer dan twee jaar klant van deze toko, en ik heb nog nooit problemen gehad. Dus ik ga nu niet lopen klagen ook… sterker nog, als ik na mijn telefoontje probeer om contact te krijgen met het wereld wijde web, dan blijkt alles alweer te werken.

Tot slot kijk ik toch nog even op de homepage van Versatel om te kijken of er meer informatie beschikbaar is over de storing van vanavond.

08-06-2005 20:00 Verbindingsproblemen

Momenteel kunt u problemen ondervinden met uw internet verbinding. Hier wordt op dit moment aan gewerkt en de verwachting is dat deze storing zo spoedig mogelijk zal zijn opgelost.
Begintijd: 20:00
Eindtijd : 20:40

Ter info, tot ongeveer 20.30 uur zat ik nog rustig het journaal te kijken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.