King Kong – Deel 2

Voor afgelopen vrijdagavond stond ie op het programma, zoals aangekondigd in de vorige log… een drie uur lang durende film zagen wij aangekondigd op de website van Pathe bioscopen. Geef toe, dat beloofd wat!

Toevallig zagen we vorige week al ergens een rapportage op tv over alle voorgaande versies. Geloof dat King Kong en alle varianten erop inmiddels al zo’n 30 keer op het witte doek heeft gestaan. De ene versie nog melodramatischer als de andere, de ene variant nog slechter als de andere… Enfin, King Kong draagt op z’n zachtst gezegd de nodige historie bij zich.

Historie van een jaar of 70 om precies te zijn, want al in 1933 kwam de allereerste versie uit… maar goed, even terug naar de versie nu. Voor de versie van 2005 heeft Peter Jackson, natuurlijk razend bekend geworden met Lord of the Rings, maar liefst 3 uur nodig om het verhaal van de reuze gorilla te vertellen. En om heel eerlijk te zijn, is het grootste deel van die 3 uur behoorlijk goed te verantwoorden.

Tuurlijk, zo nu en dan raak je verzijlt in de nodige Lord-Of-The-Rings-achtige verfilmingen van landschappen, maar dat levert dan ook een mooi plaatje op. Verder heeft Mr. Jackson het niet nagelaten om voldoende melodrama in de film op te nemen:

De film eindigt zoals al ruim 70 jaar met de fameuze scene op het Empire State Building. Er is niets aan te doen, maar King Kong overleeft opnieuw de film niet. Zelf na 70 jaar hebben ze voor het plot van het verhaal geen oplossing kunnen vinden om het tot een happy ending te laten komen… gelukkig maar… sommige dingen are ment to be!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.