Jos in de stoomcabine

Het inmiddels alweer even geleden, maar ik had beloofd nog even te schrijven over de stoomcabine. Na goed gaar gekookt te zijn in het dubbelbad (zie voorgaande blogs) en daarna op ijzingwekkende wijze weer afgekoeld te zijn met de stortdouche, bevond ik mij in de kleine glazencabine. Na alle douche-mogelijkheden en de radio-onmogelijkheden uitgeprobeerd te hebben, was het tijd om te stomen.

De stoomfunctie werd net als de radio bediend via het paneeltje met heel veel knopjes. Met een beetje puzzelen vond ik al snel hoe het stoom inwerking gezet diende te worden. Achter en onder mij begon de cabine angstvallig te grommen en te borrelen. Blijkbaar was het gelukt om iets in werking te stellen. Maar als je gezegd had dat het de draak uit de Efteling was, dan had ik het ook geloofd.

Op de deur van de glazen cabine hing een sticker met een waarschuwing. Het stoompijpje onder in de cabine kon gevaarlijk warm worden, verbranding lag op de loer. Om mij nog een keer te waarschuwen, was de sticker ook nog een keer aan de binnenkant van de cabine geplakt. Een gewaarschuwd mens telt ten slotte voor twee, en een mens dat twee keer gewaarschuwd is… zoiets, ofzo.

Nadat het gegrom en geborrel begon, keek ik dus vol verwachting naar het stoompijpje onder in de cabine. Vooralsnog gebeurde er helemaal niets. Naast de imitatie van de Eftelingdraak dan. Na een minuutje leek er langzaam wat stoom te ontstaan, en na nog een paar minuutjes begon de kuit van mijn rechterbeen langzamerhand rood uit te slaan.

Het stoompijpje zat aan de rechterkant van de cabine, en blies dus alle stoom eerst langs mijn linkerkuit. Nadat ik mijn beide benen zoveel mogelijk aan de linkerzijde van de cabine parkeerde was het genieten. Maar ook echt genieten! De temperatuur werd opgevoerd tot een graag of dertig, aldus de display van het bedieningspaneeltje.

Eenmaal op de blijkbaar maximale temperatuur, de imitatie-Eftelingdraak liet namelijk niets meer van zich horen, zat ik nog een minuutje of vijf. Te zweten, zoals dat hoort, en ik moet zeggen dat dat best lekker was. Voor even dan. Daarna was ik het alweer vrij snel zat en zette ik de stoom uit, en douchte me af.

Ik ben niet geschikt voor langdurig stilzitten in een bad dan wel in het stoom. Eventjes stomen is lekker, dat moet ik toegeven, maar ik zal er niet voor naar een sauna o.i.d. gaan. Helemaal niet als je bedenkt dat dat nog vele malen warmer is, en ik uit plichtsbesef langer m’n geduld zou moeten houden.

Maar een volgende keer dat we een huisje als dit huren, beviel goed, dus zal vast niet de laatste keer zijn geweest, zal ik de stoomcabine zeker weer opstoken. Heb bubbelbad zal er waarschijnlijk ook aan moeten geloven, al was het maar omdat het vreselijk kicke is om deze aan te zetten als ie half vol zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.