Jos bestelt een OV Chipkaart

Eigenlijk wil ik er helemaal niet aan. Het reizen ermee is duurder, en ik ben stiekem veel te verknocht aan de oude vertrouwde blauwe strippenkaart. Maar als je voor slechts één euro een OV Chipkaart kan bestellen, dan kan ik als echte Hollander deze stap in de toekomst natuurlijk niet laten liggen.

Dus afgelopen weekend was het dan zover. Jos ging online de OV Chipkaart bestellen. De bestelprocedure was vrij simpel… in theorie. Je vult de nodige persoonlijke gegevens in, je upload een pasfoto en klaar is Jos. Zoals ik al zei; in theorie dan. De praktijk bleek anders te zijn.

Het invullen van de persoonlijke gegevens, was appeltje eitje. Vervolgens kwam het uploaden van de pasfoto. Probleem nummer één is dat ik geen recente pasfoto kon vinden. Maar met een beetje Photoshoppen werd een recente vakantiefoto al snel een mooie pasfoto. Althans… in ieder geval mooi genoeg.

Toen kwam het uploaden. Hiervoor werd een Flash applicatie gebruikt. Diverse pogingen mislukte heimelijk. Tot het glorieuze moment dat Vriendinnetje P. zei: Kan het niet aan Firefox liggen?

Eigenlijk wilde ik niet aan de theorie, maar om het uit te sluiten probeerde ik toch nog even Internet Explorer. Dus opnieuw alle gegevens invullen, opnieuw de foto uploaden… en zowaar, daar lukte het uploaden van de pasfoto wel! Volgende en laatste stap was het afrekenen van de OV Chipkaart via iDeal.

Wat komt er in beeld; € 7,50 !!! Maar dat was niet afgesproken! De actie was een OV Chipkaart voor één euro. Hoe kan dat nou weer? OK, even terug naar stapje nummer één. Vervolgens opnieuw alle persoonlijke gegevens invullen, nog een keertje de foto uploaden… en hoe het mogelijk is weet ik niet, maar vervolgens mocht ik deze poging wel afrekenen voor slechts één euro.

Ik wil natuurlijk niet zeuren, en natuurlijk ben ik een voorvechter van technische vooruitgang, maar ook met deze bestelprocedure blijkt maar weer dat de OV Chipkaart veel te ingewikkeld is gemaakt. Een simpele ouderwetse strippenkaart lijkt dan toch wel heel erg handig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.