Is het dan echt zo moeilijk ???

Hoe ingewikkeld kan het zijn. Het feit dat ik mijzelf er nog nooit in heb verdiept en daardoor zelf volledig ondergedompeld ga in aantoonbare onervarenheid, wil natuurlijk nog niet zeggen dat ik er uberhaupt geen verstand van zou kunnen hebben. Dat moge duidelijk zijn.

Ongeveer twee à drie weken geleden presenteerde Steenderen.NET met meer dan gepaste trots de website van Formule P. Vlak daarna startte ik samen met vriendje Mark aan het ontwikkelen van een nieuwe website voor ZoetHout. Nou gaat het ontwikkelen van een website wel zo handig als de volledige functionaliteit van de webserver beschikbaar is en blijft.

En daar ligt nou juist het probleem. Afgelopen vrijdagmiddag rond een uurtje of 14.00 sterft de connectie tussen de webserver en de database. Geen idee waar dat aan ligt, waar het aan zou kunnen liggen, maar feit is dat er met geen mogelijkheid een connectie tussen beide te maken is.

Uiteraard is er netjes de mogelijkheid om support in te roepen, alleen dan verwacht je ook support. Vrijdagavond, geen reactie en uiteraard nog steeds geen verbinding. Zaterdag, geen reactie… teleurstelling is meer dan groot, mag duidelijk zijn.

Backup support komt uit Engeland, dus een melding gemaakt richting Engeland. Niet direct, maar toch op zondag komt hier een reactie van terug, met daarbij de melding dat de storing ook echt is opgelost. Hè hè, zo moeilijk was het dus kennelijk niet…

Maandag komt er vanuit Nederland alsnog een reactie: Niet dat ik er iets mee te maken heb (staat letterlijk zo in de reactie), maar de support man had een vrije middag afgelopen vrijdag. En in het weekend wordt er kennelijk helemaal geen support geleverd.

Inmiddels ligt de connectie er opnieuw uit. Opnieuw ligt Formule-P.nl eruit en kan er niet verder gewerkt worden aan de webshop van ZoetHout. Zwaar zwaar frustrerend, dat mag duidelijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.