Ik vraag mij wel eens dingen af…

Zo nu en dan vraag ik mij wel eens dingen af. Niet speciale grote vraagstukken. Geen moeilijke filosofische vragen. Ook wel zo nu en dan, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoel juist die hele kleine dingetjes…

Van die dingen die je normaal gesproken in alle haast niet eens opvallen. Eigenlijk van die dingen waar je vaak ook niet eens de tijd voor neemt om ze je af te vragen. Nou wil het feit dat ik de laaste tijd wat meer tijd heb, en dus vallen mij ook meer dingen op. Zo kwam ik vanmorgen het volgende tegen.

Sinds begin dit jaar hebben wij de Quest Scheurkalender op het toilet hangen. Iedere dag wordt een leuke vraag gesteld op de voorkant en op de achterkant kan je vervolgens het antwoord vinden. Heel erg leuk, voor wie ‘m nog niet heeft, de kalender voor 2015 blijk je al te kunnen bestellen,

Onder aan de vraag van de dag wordt bijvoorbeeld (maar niet altijd) neergezet welke lezer de vraag heeft ingestuurd. Normaal gesproken vallen die kleine lettertjes onder de grote vette letters van de vraag je zelfs niet eens op.

Vandaag wel… vandaag stond er in kleine lettertjes Zie achterkant voor het antwoord”. En ik kon mij eigenlijk alleen maar afvragen: “Waarom?”. Waarom zou je op 1 september van het jaar nog deze tekst erop zetten? Je bent inmiddels ruimschoots over de helft van het jaar heen.

Ik kreeg wel gelijk het beeld waarbij ik mij afvroeg; Zou er ooit iemand geweest zijn die het niet doorhad? Die dag na dag een vraag van de kalender scheurde als de dag voorbij was, maar nooit het antwoord vond?

Een glimlach vormde zich op mijn gezicht… en daarna moest ik toch maar snel aan het werk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.