Huge update van de cd-kast

De cd-kast heeft een gigantische update gekregen! Na een tijd lang enkel nieuwe album toe te voegen aan de digitale cd-kast, stuitte ik van de week op een oude backup.

In een grijs verleden maakte ik namelijk gebruik van een programma dat onwikkeld was door Easy Disc. Ik weet eerlijk gezegd niet of die toko nog steeds software produceert, maar de eerste versie van hun cd-beheer software, gebruikte ik nog in het wonderschone MS-DOS (kent u het nog?). Het programma was redelijk eenvoudig, leverde goede overzichten, maar was niet bijzonder gebruiksvriendelijk. Iedere losse track moet stuk voor stuk worden ingevoerd, en dan zeker niet op de meest handige methode.

Later kwam er een update op de software, er was een portering gedaan naar Windows en tevens was er een bas onhandige grafische schil omheen gelegd. Opzich zag het er leuk uit, maar echt heel handig werken heeft het nooit gedaan helaas. Ik heb deze versie nog een tijd lang gebruikt, maar op een gegeven moment, dan gaat dat versloffen. Je vergeet cd’s in te voeren die je niet hebt, en voor je het weet heb je een veroudere database.

Nu kwam ik van de week dus een oude backup tegen van dit programma. En met een beetje rommelen bleek het mogelijk te zijn om dat wat er nog in de database stond over te zetten naar de SiteManager database. Je wilt overigens niet weten hoe… eerst copy paste vanuit een PDF bestandje naar Excel om in ieder geval iets van gesorteerde data te krijgen. Vervolgens vanuit Excel per album een fatsoenlijk Insert statement laten samenstellen uit verschillende cellen. Om daarna deze Inserts in een lange reeks  uit te laten voeren in de MySQL client.

Om precies te zijn kent de cd-kast nu in één klap ruim 400 albums meer als voorheen. Best een leuke score. Geen van die albums is overigens op dit moment uitgerust met iets van covers of tracks info. Of dat nog gaat komen weet ik niet… wie weet in de toekomst.

Daarnaast kwam ik erachter dat de zoekfunctie nog niet goed genoeg werkt. Zoek je op bijvoorbeeld een artiestennaam, dan krijg je daarvan de eerste vijf albums te zien (neem bijvoorbeeld Live), maar klik je op het pijltje naar rechts om de volgende vijf te zien, dan gaat dat niet goed. Moeten we dus nog wat aan klussen zeg maar.

Maar in ieder geval, mocht je al eens wat willen rondklikken in de grote album verzameling, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.