Hip op het web

Ben je beetje hip op internet dan gebruikt je website in meer of mindere mate Flash. Is een ongeschreven regel… is een onuitgesproken web. Flash zorgt ervoor dat je op snelle en eenvoudige wijze animaties in meer of mindere mate op je website kan zetten. Neem bijvoorbeeld paradepaardje Zoethout-kids.nl daarvoor maakte vriendje Mark (want hij kan dat en ik niet) de banner volledig in Flash.

Wat levert dat dan concreet op? Nette en leuke geanimeerd knopjes/linkjes…

Flash kan natuurlijk veel meer, de echte uber nerds/goeroes weten hele spellen uit de grond te stampen.

Tot voor kort leek Flash het volledige alleenrecht te hebben in de wereld die web animatie heet. Angstig moeten de makers nu dan ook zijn nu Microsoft zich ook op deze markt aan het begeven is. Met het platform dat luistert naar de naam Silverlight gaat Flash er een serieuze concurrent bij krijgen.

Vanuit professioneel oogpunt een ontwikkeling die bijzonder interessant is om te volgen.

Vanuit pruts oogpunt heb ik eigenlijk nog maar één echt standpunt kunnen formuleren (more to come): Hoe is het mogelijk dat voor een fancy platform Flash een logo heeft dat zo saai is als de gemiddelde bejaardenkantine? Zonder enige vorm van kennis, en puur afgaand op de logo’s van beide platformen heeft Microsoft bij mij dus al gewonnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.