Het kan dus ook zonder een hoop gevloek!

Ik heb het nooit geweten, en wellicht ga ik het ook wel weer heel erg vlot vergeten, maar het is mogelijk om kastdeurtjes af te stellen zonder ten onder te gaan aan vreselijke frustraties en het daarbij behorende gevloek en getier. Vandaar leverde ik namelijk hoogst persoonlijk daar het bewijs van af. En ik kan melden, ik was zelf ook behoorlijk verbaasd… Verrast

Afgelopen dagen zijn weer in de grote keuken-klus-project gestoken. Afgelopen vrijdag zijn Patries en ik samen bezig geweest, gisteren met Patries haar ouders, en vandaag weer een halve dag met z’n tweeën. En het resultaat mag er wel wezen moet ik zeggen!

Om te beginnen even de foto’s… wie de foto’s tot aan nu al gezien had, die kan hier beginnen. Had je nog helemaal geen foto’s gezien, dan kan je beter bij het begin beginnen.

Afgelopen vrijdag zijn we eerst het gootsteenkastje maar eens aan het afmaken geweest. Dus alle leidingen aansluiten, afvoeren netjes laten afvoeren, de kraan monteren, en natuurlijk uiteindelijk de wasbak erop. Ik heb zo ongeveer de gehele dag opgerold in een keukenkastje doorgebracht, pogend om met tangen en alles netjes op z’n plek te krijgen. En ondanks de nodige spierkrampen die je blijkbaar dan toch op moet doen, zat aan het eind van de dag alles waterdicht op z’n plek.

Gisteren zijn we met z’n vieren druk druk druk in de weer geweest. Kastjes in elkaar zetten gebeurde in de huiskamer door Patries en haar moeder, en met m’n schoonvader was ik druk met het verder in elkaar sleutelen van de keuken. Daarbij was de eerste overwinning het vlotte en in één keer werkende installatie van de kookplaat. Geen enkel obstakel om lang over te puzzelen (het zou er bijna niet meer leuk van worden), kwestie van een gat zagen, plaat erin, gas aansluiten, en klaar.

’s Middags kwamen we erachter dat we een hele map van de vrienden van Ikea hebben gekregen met o.a. allerlei installatie-instructie…. dus… altijd handig als je al bijna de gehele keuken hebt staan. Maar daar haalde wel het briljante idee vandaan om een balk waterpas op de muur te monteren. Daarop kan je vervolgens de bovenkastjes laten rusten als je ze aftekend. Kwamen de instructies toch nog van pas.

En vandaag hebben we weer met z’n tweetjes de lades en alle deurtjes gemonteerd. En daar kwam dus de grote verbazing van vandaag vandaan. Het leek er vandaag voor het eerst op dat het mij gegunt was om zonder veel gedoe de deurtjes af te stellen. Probleem is namelijk bij alle keukenkastjes, badkamerkastjes, etc… dat daar een scharnier aanzit met een stuk of 6 schroefjes. En hangt je deurtje nou een beetje scheef, of sluit het deurtje niet helemaal lekker, dan is er niets aan de hand. Je geeft een draai of wat aan één of meerdere van die schroefjes… en hop het deurtje hangt recht.

Maar bij mij dus niet… had ik een deurtje recht hangen, dan wilde het niet sluiten, sloot het deurtje eenmaal, dan hing het weer zo scheef als een malle. Zo niet vandaag! Vandaag was het ons gegunt om een fatsoenlijke beschrijving bij de scharnieren te krijgen, en dus voor het eerst echt te begrijpen hoe je precies een deurtje zo krijgt, zoals je het ook graag wilt hebben.

Erug handig kan ik zeggen Lachen.

Voor nu is alle energie wel zo’n beetje op kan ik melden. Ik heb weer overal spierpijn, zelfs op plekken waarvan je niet eens wist dat je er spieren had zitten… vraag niet verder zou ik zeggen.

En dan heb ik vannacht ook nog wat tijd en inspiratie gevonden om Steenderen.NET weer eens een klein beetje op te frissen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.