Het bubbebad en de bijna-dood-ervaring

OK, voor een beetje olijke blog mag je lichtelijk overdrijven, nietwaar? Dat verwacht je bij het lezen van deze dan ook waarschijnlijk, maar valt allemaal best mee. Een bubbelbad en Jos matchen nou eenmaal niet zo lekker…

Na dus een flinke wachttijd (zie ook vorige blog) en inmiddels druipende wanden, was het moment dan eindelijk daar. Het bad was voldoende vol gelopen voor twee personen, de badolie zat in het water. Bij het in het water stappen met mijn rechtervoet begreep ik opeens hoe een diepgevroren kroket zich moet voelen als die onverwachts in de hete frituur wordt gegooit.

Nog voordat ik aanstalte maakte om ook mijn linkerbeen over de badrand te kieperen, begon deze te verkrampen bij wijze van protest. Protest of niet, ook mijn linkerbeen slingerde ik met de lenigheid van een bezemsteel over de badrand. Ik stond nu met mijn bijna benen midden in de hete lava. Even twiifelde ik of ik niet toch naar mijn linkerbeen had moeten luisteren. Mijn beide voeten sloegen ten slotte al wat rooig uit. Maar tegen beter weten in liet ik mijzelf uiteindelijk volledig te water gaan.

Inmiddels was de ventilator aangeslagen. Als een Apache helicopter ronkte deze intimiderend boven het bad. Met de moed van een Apache Indiaan liet ook Vriendinnetje P zich in bad zakken. Een iet wat geschrokken blik in haar ogen bij de eersteaanraking met het water.

Om de aandacht wat van de warmte af te leiden, drukte we maar eens op de knop om het bubbelmechanisme in werking te zetten. Naast de Apache helicopter boven ons, begon nu ook onder het bad een stevige motor te ronken. Dolby Surround in de badkamer, maar dan enkel met zwaar geronk. Indrukwekkend was de hoeveelheid schuim die kwam van de badolie. Nooit geweten dat dat nog zo kan schuimen. Ook nooit geweten dat dat zo’n lawaai kan maken. Mijn god, die belletjes ruisen een partij, zelfs als je het bubbelen even uitzet.

Het uitzetten van de bubbels moet je overigens nooit doen. Hoe logisch het misschien ook klinkt, maar een bubbelbad zonder bubbels is vreselijk saai! Vooral aan laten staan dus, of je er nou echt van geniet of niet.

Wellicht morgen en anders later, deel drie van ons avontuur in badkamer-gadget-heaven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.