Het bouwen van een nieuwe computer – Finale

Een van de nieuwe voornemens van dit jaar, is het wat beter bijhouden van mijn blog. Dus bij deze poging één om dit voornemen vorm te geven. Het laatste stukje over de bouw van de nieuwe computer. Inmiddels heeft de nieuwe PC namelijk de nodige indraai-uurtjes gedraait, en met vol succes moet ik zeggen. Maar toch kwam ik weer de nodige verrassingen tegen.

De eerste verrassing was bij het installeren van alle software. Om te beginnen, ben ik begonnen met een installatie om wat experiementen te kunnen doen en was testjes te kunnen draaien. Wat werkt, wat werkt minder goed, wat werkt helemaal niet. Eigenlijk kwam ik hier weinig tot geen echte problemen tegen. Enige factor van optimalisatie bleek de harde schrijf te zijn.

Dus nadat ik een nieuwe (en vooral snellere) harde schijf had gekocht, ben ik opnieuw begonnen met het installeren van alle software, om tot een zo clean mogelijk installatie te komen. Tot mijn grote schrik kwam ik echter achter dat mijn Adobe CS3 Web premium pakket niet meer wilde installeren.

Deze gaf namelijk de melding dat ik de software inmiddels te vaak op een computer had geinstalleerd en dus dat het tijd was dat ik maar eens een nieuw pakket moest gaan kopen. En nee het draait niet om een illegale gekraakte versie, het gaat hier om een officieel aangeschaft pakket, inclusief officiele licentie.

M.a.w. SCHIKKEN GEBLAZEN dus!

Bij het iets verder lezen kwam ik de tip tegen dat ik een bestaande installatie kon de-activeren. Alleen, had ik natuurlijk de vorige installatie op mijn oude harde schijf gedaan. Dus…

Gelukkig had ik mijn oude harde schijf nog liggen, en ook nog niet over-enthousiast geformateerd en daarmee alles kwijt gemaakt. Dus de nieuwe harde schijf werd tijdelijk vervangen voor de oude, en daarmee kon ik het CS3 pakket de-activeren. Vervolgens de nieuwe schijf weer erin geplaatst, en EUREKA, het pakket liet zich weer activeren.

Wat mij vooral verbaasd aan deze procedure, is dat er bij het activeren van de software blijkbaar niet gekeken wordt naar op welke PC de software staat. Het vervangen van een harde schijf mag naar mening toch niet echt een goede reden zijn om een nieuwe activering te weigeren.

Anyway, van de nieuwe installatie heb ik nu een volledig image getrokken… daarmee is het in ieder geval mogelijk om tot een volledig herstel van alle software te komen, mocht dat ooit nodig zijn.

Tweede dingetje dat ik tegen kwam, was iTunes. Bij aankoppelen van mijn iPhone kreeg ik de melding dat ik inmiddels aan de vijfde PC zat waarop ik mijn iTunes account mag gebruiken, en dat dat toch het maximum aantal is. Hele vreemde melding moet ik zeggen.

Ondanks dat ik dus nog niet direct hiermee in de problemen kom, wil ik dat uiteraard liever voor zijn. Dus ook hier heb ik de eerdere truc toegepast om op de oude harde schijf iTunes te de-activeren.

Tip dus voor iedereen die een nieuwe pc in gebruik neemt; de-activeer zo veel mogelijk software en accounts op je oude pc. Blijkbaar kan je jezelf aardig in de vingers snijden als je dit niet goed doet. Zou zo jammer zijn  🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.