Het bouwen van een nieuwe computer – De samenstelling

Alle mensen, wat is het toch lastig om de hardware voor een nieuwe computer samen te stellen. Gisteravond in Benschop met Martijn druk bezig geweest om gezamelijk eens de juiste hardware te selecteren voor een nieuwe PC. Is er verdomd niet makkelijk op geworden de afgelopen jaren moet ik zeggen.

Mijn vorige PC kocht ik volledig kant-en-klaar. Maar prijs-technisch en hobby-matig gezien kriebelt het toch wel behoorlijk om weer eens aan de knutsel te gaan. Maar ik heb dus een slag overgeslagen in de laatste ontwikkelingen op zelfbouwgebied.

Waar is de goede oude tijd gebleven dat je door eenvoudig Intel en AMD processors kon vergelijken, puur door de kloksnelheid naast elkaar te leggen? Een hogere kloksnelheid was ook daadwerkelijk een snellere processor. Nu zitten we gisteravond te kijken, en een processor met 4 cores van Intel is dus niet per definitie langzamer als een processor met 6 cores van AMD.

Integendeel, de 4 cores van Intel lijken de 6 van AMD uiteindelijk te kunnen overtreffen. Lastig allemaal.

En dan natuurlijk alle aansluitingen op die moederborden. USB 2.0, USB 3.0, SATA in alle smaken, enz. enz. Shocking ervaring overigens, er blijken toch nog steeds moederborden te krijgen te zijn met floppydisk aansluitingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.