Het bouwen van een nieuwe computer – De bestelling

De bestelling voor de nieuw te bouwen computer is eruit. Ik kan er eigenlijk dan ook niet zo heel veel meer over melden als wat de samenstelling precies is geworden;

Om te beginnen als processor de AMD Phenom II X6. Die zou er dan zo ongeveer zo uit moeten gaan zien.

AMD Phenom II X6

Om in te zoomen, kan je even klikken.

Wat nu teleurstellend is, is het feit dat er op mijn eigen processor waarschijnlijk net als op deze ook het jaartal 2009 staat. Dat geeft je toch eigenlijk gelijk alweer het gevoel dat je met je spiksplinter nieuwe processor een jaar achter loopt Lachen.

Nog even over de processor dan, deze heeft in totaal 6 kernen (wat dus vergeleken kan worden met 6 processoren uit een grijs verleden).

Goed, gaan we door naar het moederbord. Eigenlijk was de combinatie van moederbord en processor de lastigste. Uiteindelijk is het de MSI 890GXM-G65.

MSI 890GMX G65

Ook hier geldt; even klikken om te zoomen.

Zoals gezegd, vriend Martijn en ik waren naarstig (mooi woord trouwens) aan samenstellen geblazen. Martijn had een week of wat geleden dit moederbord tot zich genomen (op volledig legale manier uiteraard), en uiteraard wilde ik niet klakkeloos zijn keuze kopieeren.

Dus startte daar onze queste naar de juiste moederbord-geheugen-combinatie. Eigenlijk enige randvoorwaarde was dat het moederbord voldoende uitbreidingsmogelijkheden zou bieden, en ten minste een setje aan USB 3.0 poorten.

Is dat laatste dan zo ontzettend belangrijk? Nee, nu nog niet. Maar als je nu een nieuwe computer gaat bouwen, dan wil je het toch goed doen niet waar?

Die eis m.b.t. de 3.0 USB poorten bleek dus een hele belangrijke om veruit de meeste moederborden uit de competitie te zetten. Veruit het grootste gedeelte heeft deze poorten nog niet. En zo kwamen we dus uiteindelijk tot de conclusie dat, ondanks dat de Intel i5 processor een fractie sneller zou moeten zijn, deze combinatie van moederbord en geheugen het beste haalbaar/leverbaar zou zijn.

Prijstechnisch zou er overigens weinig verschil zijn geweest.

Verder gaat er natuurlijk nog het nodige geheugen in, de precieze geheugenmodules moet ik even kijken bij het ophalen van alle onderdelen. Totaal zal het gaan om zo’n 8GB. Ik zal jullie verder niet vermoeien met koelers, koelpasta en meer van dat soort nerdenspul (alsof bovenstaande al niet genoeg nerd-niveau heeft).

Tot slot nog even, de kast. Het stomme is dat ik inmiddels een jaartje of wat tegen een witte computerkast aankijk hier naast mij. Inmiddels staat deze op een wit ladeblok, dus opnieuw een witte computerkast leek mij de beste keuze. Het oog wil ten slotte ook wat.

Akasa Zen Miditower White

Wat blijkt? Witte computerkasten zijn helemaal niet zo eenvoudig te krijgen. Alsof het alleenrecht daarop bij Steve Jobs ligt o.i.d. Heel vreemd. Zwarte kasten zijn overigens zonder probleem massaal te krijgen, da’s dan weer geen probleem.

Goed uiteindelijk was er bijzonder weinig ruimte om heel kritisch te gaan zitten doen m.b.t. de kast, aangezien ik meer dan 100 euro uitgeven toch ook weer over de top vind voor puur de kast.

Uiteindelijke keuze is gevallen op de Akasa Zen Miditower.

Ook hier geldt weer dat je kan klikken om de afbeelding te vergroten.

Overigens zal deze computer uiteindelijk gaan draaien op Windows 7 Professional. Dus ook dat zit in de bestelling meegenomen.

Inmiddels heb ik zojuist de bevestiging binnen gekrgen dat alles klaar ligt om op te halen. Dus komende woensdagmorgen ga ik opweg om alles op te halen. En waarschijnlijk ben ik de rest van die dag dan aan het beunen om alles in elkaar te schroeven Lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.