Herinstallatie Windows Vista

Na zo’n anderhalf jaar is het blijkbaar weer eens tijd voor een volledig verse software installatie. Te vaak liepen er programma’s vast, craste nog voor dat ze daadwerkelijk gestart waren, etc. Beetje teleurstellend zeg maar… en hoogst irritant als je probeerd om het nodige werk te verzetten en je computer wil niet meewerken.

Dus sinds gisteravond een uurtje of zeven is de installatie van een volledig versie computer van start gegaan. Installatie van Windows Vista ging behoorlijk snel moet ik zeggen. Vervolgens moesten er de nodige Windows Updates worden binnen gehaald, en nog een aantal, en toen nog meer, en vervolgens een volledig Service Pack van een paar honderd MB.

Gisteravond heb ik bij de start van de installatie van het Service Pack de computer achtergelaten en ben naar bed gegaan. Opvallend is direct dat de computer netjes in diepe slaap is gegaan vannacht, nadat de installatie van het Service Pack rond was. Echter had ik gehoopt dat de installatie van het Service Pack zo ongeveer de laatste stap zou zijn.

Na het Service Pack zijn er opnieuw de nodige updates binnen gehaald, heb ik opnieuw opgestart, want dat moet na iedere update, en vervolgens zijn er nu weer 7 updates die geinstalleerd moeten worden. Volgens mij moet dat her en der toch slimmer kunnen. Ik heb in ieder geval bedacht dat ik moet zoek moet naar een goed programma om een image te maken van m’n harddisk als alle updates en service packs binnen zijn. Dat gaat mij een hoop gezeur schelen wanneer ik in de toekomst een keer opnieuw de boel moet installeren.

Suggesties voor freeware pakketten om een net image-bestand te kunnen maken zijn dus van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.