Have you ever been mellow?

Een paar weken geleden stond radiostation 3FM volledig in het teken van de jaren 90. Onder het motto “90’s Request” werd een week lang alleen maar muziek uit de jaren negentig gedraait. En als scholier uit de jaren 90 bloeide mijn muzikale hart even helemaal op. Zo nu en dan bloede mijn muzikale hart ook volledig.

Want wat is er een mooie muziek gemaakt in de jaren negentig, denkend daarbij aan bands als The Cranberries, Live, Pearl Jam, Nirvana, enz. enz. enz. Nou stonden de jaren negentig naast de nodige gitaarmuziek natuurlijk ook volledig in het teken van de trance, dance, house, hardcore en alle overige varianten.

Pas deze week eigenlijk besefte ik mij dat sommige zijn opgegroeit met mooie songteksten van bijvoorbeeld Bob Dilan en Johnny Cash, zo ben ik dus feitelijk opgegroeit met songteksten van bijvoorbeeld de Party Animals en Aqua. Een van de kunsten die veelvuldig werd bedreven was o.a. het opbouwen van “oude” muziek naar jaren-negentig-remixes.

Een mooi voorbeeld; Olivia Newton John zong ooit op zoetsappige wijze “Have you never been mellow?”. Dat klonk dan zo;

http://www.youtube.com/watch?v=4IFQZyxxyyM

Tijdens mijn schooltijd werd dat vervolgens creatief omgebouwd tot dit;

http://www.youtube.com/watch?v=5il6Mk2olzI

Tijdens de 90’s Request week van 3FM mixte Paul Rabbering een half uur lang Happy Harcore platen aan elkaar. En ik moet toegeven dat ik daar dan toch wel weer even heel erg blij van werd. Dus om nog één keer terug te luisteren; de Happy Hardcoremix 2010 van Paul Rabbering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.