Hark op het dak

Ze gaan definitief verdwijnen! Wegens te hoge onderhoudskosten moeten de ouderwetse tv antennes op het dak eraan gaan geloven. En dat terwijl m’n ouders er nog maar net afstand van hebben gedaan!

Ongeveer twee jaar geleden (of is het inmiddels alweer langer geleden) verhuisde mijn ouders van Berkel en Rodenrijs naar Den Haag. Tot die tijd stond er nog altijd een trots antenne op het dak. Met een diversiteit van eerst twee en later drie zenders brachten werden wij groot gebracht. En ik kan je zeggen, als je niet anders gewend bent, dan mis je al die commerciele zenders niet ook.

Maar goed, het is over en uit met de analog antennes op het dak. Het onderhouden van het analoge ether netwerk is te duur geworden voor de overheid. Kan ook niet anders dat de verschillende nieuwe mogelijkheden van digitenne / kpn televisie daarbij ook nog eens flinke factor is. Kosten per jaar om het analoog uitzenden van TV mogelijk te maken zou zo’n 11 miljoen uit de staatskas zijn.

Voornaamste gebruik van het analoge netwerk zou zijn op de campig. Dus mocht je volgend jaar op een Nederlandse camping toch nog TV willen kijken, je bent gewaarschuwd! Neem de nodige voorzorgsmaatregelen en schaf iets digitenne achtigs aan, of monteer een schotel op je tent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.