Happy New Year + Ubuntu

Natuurlijk, na alle Kerstdagen, en oud-jaar kunnen we zeggen; het is gelukkig nieuw jaar! Dus ook van mij aan de rest van de wereld: een heel gelukkig 2006 toegewenst. Dat 2006 maar weer een hele hoop moois mag brengen!

Eerste mooie speeltje van dit jaar waar ik even mee aan het klooien ben is het live-ceedeetje van Ubuntu. Voor iedereen die zich een beetje interesseert in de computers een absolute must om eens een keertje te proberen. Ubuntu is 1 van de vele Linux distributies die er beschikbaar is. Maar wel een hele mooie. Linux heeft tot op heden nog steeds niet echt heel erg mijn hart kunnen stelen. Beetje m’n hart kunnen strelen, maar niet meer als dat (sorrie voor alle Linux aanbidders die nu gelijk een jihad naar mij uit zullen vaardigen).

Beetje vermoeiend aan de website van Ubuntu is het feit dat ze continue een of andere overdreven gelukkig community willen uitstralen. Mag natuurlijk, maar beetje jeuk wekt het bij mij wel op.

Terug naar waar het werkelijlk om gaat, namelijk het besturingssysteem. Op dit moment van schrijven, werk ik onder Ubuntu. Conclusie; het werkt! Vanaf de live cd in ieder geval. Heb nog niet echt het risico (voor zover je daarvan kan spreken natuurlijk)  durven nemen om de zooi volledig te installeren.

Aantal voorwaarden heb ik daar ook wel voor moet ik zeggen: 1 een goed Office pakket, hoeft zeker niet te gaan om een pakket van Microsoft, maar een fatsoenlijke brief o.i.d. kunnen schrijven is toch wel erg handig. 2 een goed website admin pakket. Gebruik nu Dreamweaver, sinds de geboorte van het pakket. Dus om dat pakket aan de kant te schrijven moet er wel heel wat gebeuren.

In ieder geval, Ubuntu is mijn hartje wel een beetje aan het kriebelen. Eerst nog eens een hoop verder spelen met het live-ceedeetje, daarna zullen we wel zien 😉 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.