Handschrift op internet ???

OK, stel je voor, je bent een van die personen die regelmatig op internet zit (wie niet tegenwoordig) en je komt een website tegen waarop gebruikt wordt gemaakt van handschrift! Dus niet de standaard lettertypes zoals op 99,99% (en een beetje) van alle websites, nee handschrift!

Als een beetje website-prutser wordt je dan nieuwsgierig. En niet een klein beetje, nee echt een hele hoop 😉 Dus ga je eens aan het uitzoeken… hoe doen ze dat. Eigenlijk zijn er maar een beperkt aantal mogelijkheden; Of er is een mooi stukje papier met text ingescand en als plaatje online gezet, of iemand is zo gek geweest om lettertje voor lettertje een handschrift uit te werken naar plaatjes. Even rekening houdend met kleine letters en hoofdletters, betekend dat dus minimaal 26 x 2 = 52 plaatjes om het hele alfabet te hebben.

En jawel, je raad het al, de laatste optie is dus inderdaad uitgewerkt. RESPECT zeg ik dan, want dat is op z’n zachtst gezegd een monnikenwerk. Maar goed, je bent en blijft een website-prutser, dus je nieuwsgierigheid is nog lang niet gesust. Kan je dit nou zelf ook gebruiken eigenlijk? Zou er toch best leuk uitzien? Ja toch?

OK, je bent bekend met het een en ander aan programmeer talen, dus je gaat eens kijken hoe je die lettertjes nou stuk voor stuk kan gebruiken. Het laatste wat je ten slotte wil is dat je als een soort letterbak lettertje voor lettertje een woord en vervolgens woord voor woord een zin moet opbouwen.

Je bent automatiseerder in hart en nieren, dus dat moet wel een beetje slim kunnen, stukje tekst typen, op een knop rammen en vervolgens wordt de letterbak geautomatiseerd. Moet kunnen… alleen hoe. Eigenlijk valt de uitwerking ook nog wel mee… is even puzzelen, maar dat is het eigenlijk met ieder stukje programmeerwerk.

Dus daar is ie dan… de Steenderen.NET Letter Generator. En oh ja:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.