Gvtoos.nl is een feit

Gvtoos.nl is een feit sinds gisteravond! Registratie was al rond, alleen (technische) invulling kostte nog even wat tijd. Maar daar istie dan!

Technische installatie van Gvtoos.nl was een mooie oefening om het installatie script van SiteManager eens grondig onder handen te nemen. Eigenlijk valt dat (met de nodige technische kennis) behoorlijk mee. Installatie bestaat uit:

  • SQL runnen op je MYSQL database zodat alle tabellen en colommen worden aangemaakt en gevuld met de nodige default info.
  • SiteManager installeren wat feitelijk niet meer inhoud als het uploaden van de programmabestanden.
  • Configureren van SiteManager; eventjes aangeven van welke database je gebruikmaakt met welk wachtwoord op welke server (drie variabelen invullen dus) en vervolgens je configuratie weer uploaden.
  • HTML template invullen; aan een ontworpen template moet de nodige programma code worden toegevoegd.

Klinkt als je het zo opsomt nog als een aardige klus, maar als ik ooit nog eens tot het maken van documentatie kom (kan een jaartje of wat duren natuurlijk, dan zal blijken dat het meevalt .

Gvtoos.nl is klaar voor de definitieve invulling van de website, puur een gevalletje content dus. Als Marjolein dat oplevert, en dat is erop gezet, dan is volgens mij het geheel klaar voor het definitief in gebruik nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.