Google Friend Connect

Google heeft afgelopen week weer een leuk nieuw digitaal speeltje op de markt gebracht. Deze keer luistert het naar de naam Google Friend Connect. En het idee is dat het daarmee een stuk eenvoudiger moet worden om een eigen online vriendenclubje op te richten. Of zoals dat in goed webs heet, een community.

Wat je krijgt is eigenlijk zo simpel, dat het wel briljant (of in ieder geval daar behoorlijk dicht tegenaan) moet zijn. Je upload twee bestandjes naar je webserver. Je implementeerd één of meerdere stukjes javascript, en klaar is Klara!

Heel veel verder als dat ben ik er tot nu toe ook nog niet mee gekomen. Er moet nog een hoop meer mogelijk zijn, maar dat moet ik nog eens even verder in duiken. Belangrijk voor nu; WORDT LID VAN DE STEENDEREN.NET COMMUNITY. Om te beginnen heb je daarvoor deze link nodig: KLIK HIER. Vervolgens klik je op de “Join” knop…

Het mooie van deze service is dat die niet alleen geschikt is voor Google accounts, maar ook voor Yahoo, AIM en OpenID accounts. Het aanmaken van een account als je bij geen van deze diensten al een account hebt, is volledig vanzelfsprekend.

Even lid worden dus, dan ga ik daarna weer eens wat verder experimenteren… !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.