Google authorship – Part deux

Even een update op mijn blog van twee weken geleden. Hierin legde ik al uit dat het mijn doel is om het zogenaamde auteurschap (of Authorship) te kunnen claimen in Google. Hoe je dit (vooral vanuit technisch oogpunt) doet is uiteraard gewoon terug te lezen in de blog Google authorship.

Wie schrijft die blijftVandaag deed ik opnieuw een check om te zien of ik inmiddels met foto en naam genoemd wordt wanneer je zoekt op “steenderen.net blog“. Zowaar een kleine, maar wat onverwachtse wijziging in de zoekresultaten. Om te beginnen krijg je een net overzicht van mijn laatste drie blogs. Da’s netjes. En bij de oudste van deze drie (van 28 december 2013) staat nu vermeld “van Jos van Steenderen” met daadwerkelijk een linkje naar mijn Google+ profiel. Op zich een flinke stap in de goede richting, echter twee dingen die ik niet helemaal begrijp.

Om te beginnen wordt nu dus herkent dat de blog door mij werd geschreven, en wordt de link gelegd naar mijn Google+ profiel. So far, so good. Maar blijkbaar nog niet voor de andere blogs die in hetzelfde overzicht staan. De enige reden die ik zelf kan bedenken is dat deze blogs nog niet door een check van Google heen zijn en dat ze met de oudste van deze drie zijn begonnen?

Tweede puntje wat ik niet kan plaatsen is het feit dat alleen mijn naam wordt getoond. Na wat Googlen blijkt dit voor te komen uit een wijziging die Google kort geleden heeft doorgevoerd. Wat blijkt; Alleen door Google hoog aangeslagen auteurs worden nu ook met foto en al getoond. Waarschijnlijk (maar niet bevestigd) mits de website waarop het artikel staat zelf ook hoog genoeg wordt aangeslagen.

Nu schijnt het overigens zo te zijn dat wanneer je op geen enkele wijze iets van waardering krijgt van Google, zij zelfs je naam niet eens wensen te publiceren. Of dat waar is, dat heb ik nog niet kunnen verifieren. Dat zou dus ook nog de oorzaak kunnen zijn voor de andere blogs in het zoekresultaat waarbij mijn naam niet wordt vermeld.

Met andere woorden, nogal wat onduidelijkheid. Voor alsnog houd ik de zoekresultaten gewoon nog even in de gaten. Ik ben benieuwd of de twee andere blog nog veranderen in hoe ze in Google gepresenteerd worden. To be continued… zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.