Google authorship – Laatste deel

Al twee keer eerder blogde ik over Google authorship. Met deze blog gaan we dit onderwerp maar eens afsluiten. Mocht je de vorige twee blogs nog niet gelezen hebben, dan kan je deze hier en hier vinden. Het eerste antwoord kan ik inmiddels wel al geven, in Google kan je voor al mijn blogs geconfronteerd worden met mijn pasfoto!

De werking van Google Authorship is nog steeds niet heel erg duidelijk. In de eerste blog legde ik uit hoe je de juiste code aan je website kon toevoegen om uberhaupt met Google Authorship aan de slag te kunnen gaan. Dit lukt in eerste instantie gedeeltelijk. In de zoekresultaten van Google werd na een tijdje geduld uitoefenen mijn naam genoemd bij de zoekresultaten, maar mijn pasfoto was nog niet zichtbaar.

Inmiddels, we zijn weer een paar weken verder, wordt mijn pasfoto wèl weergegeven. Althans, regelmatig maar niet altijd. Tot nu toe heb ik nog niet kunnen achterhalen waar dit nu precies vandaan komt. Waarom mijn foto soms wel, maar soms ook niet word weergegeven. Waarschijnlijk hebben meer mensen hier last van, maar ook dat heb ik niet kunnen achterhalen.

En dan eigenlijk de allergrootste vraag; Wat is het nut? Buiten dat het er wellicht leuk uitziet, wat is nu precies het nut? Er wordt gesuggereerd dat de artikelen van een populairdere auteur beter scoren in de zoekresultaten. Zou ik ook redelijk logisch vinden, maar dit lijkt niet aangetoond te zijn.

Achter mijn zoektoch zet ik nu in ieder geval een punt. Mocht je mijn foto tegenkomen in Google, schrik dan vooral niet te hard 😉 Klik het artikel eens open en schroom daarna vooral ook niet om een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.