Google Analytics

Het moest natuurlijk even duren, want voordat je in aanmerking komt voor een account ben je even verder, maar gisteren ontving ik dan eindelijk, na ik denk ongeveer een half jaar wachten, de uitnodiging van Google om gebruik te kunnen gaan maken van Google Analytics .

Google Analytics is het website statistiek systeem van Google. Nou bestaan er natuurlijk al sinds het begin van internet zat diensten die op dit gebied… neem bijvoorbeeld Nedstat. Dat is misschien wel veruit de grootste op dit gebied, in ieder geval een van de bekendste.

Toch wist Google met hun systeem mijn interesse te wekken… waarom? Omdat ik over het algemeen zeer te spreken ben over de producten/diensten van Google.

Een eerste uitprobeersel leert in ieder geval dat het laden van je eerste pagina iets langer duurt… dat wil zeggen, de pagina zelf laadt net zo snel als anders, alleen staat de statusbar iets langer aan te geven dat er nog meer geladen wordt. Blijkbaar wordt er nog even e.e.a. uitgewisseld met het Google systeem.

Veel heb ik nog niet uitgeprobeerd met het systeem, voor wat ik nu gezien heb, is het mogelijk om inzicht te krijgen in de geografische afkomst van de bezoekers, het klik gedrag op de site (welke pagina’s worden veel of juist weinig opgevraagd), etc. Natuurlijk is het mogelijk om de nodige technische details van de bezoekers te achterhalen; gebruikte browser (internet explorer, firefox, etc), gebruikt platform (windows, linux, etc.), scherm resolutie, zelfs type internet aansluiting (breedband, inbel, etc.) is terug te vinden.

Waarschijnlijk valt er dus nog een hoop meer te beleven, maar dat moet nog even uitgezocht worden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.