Go Hyves

Ik durf toch wel van mijzelf te zeggen dat ik niet echt een doorsnee internetter ben. Durf mijzelf best een boven gemiddelde internetter te noemen….

Hoorde al een tijdje een hoop mensen praten over Hyves… dat is echt je van het. Als je daar niet staat aangemeld, dan hoor je er niet meer bij. En aangezien ik natuurlijk toch erg gevoelig ben voor dat soort dreigementen, ging ook ik eraan geloven.

Dus even aanmelden en daarna vind je al je vrienden uit het verre vage verleden weer terug… of je wilt of niet . Daar ging ik dus… aanmelden was geen probleem… maar daarna kan je een hele hoop instellen. Je begint met je profiel, daar doe je onder andere een fotootje uploaden. Tot zo ver geen probleem.

Profiel kan je nog pimpen, maar daar word ik niet echt blij van. Hoop drukke patroontjes…

En dan, als je over jezelf een beetje tevreden bent (of niet natuurlijk), dan kan het grote spotten van namen uit het verleden beginnen. Om te beginnen eens kijken naar de familie… m’n b#k viel open toen ik ondekte dat m’n zus zich zelfs had aangemeld (heeft niet eens een fatsoenlijk internet verbinding ). Ietsje verder zoeken komen we ook m’n zusje tegen. Ook vriendinnetje Jennifer is natuurlijk gewoon netjes aangemeld.

De uitdaging in het vinden van mensen moet dus duidelijke iets groter worden, dus we duiken eens in een wat verder verleden. Wat levert bijvoorbeeld het zoeken op wat oud-klasgenoten van het IIE precies op? Zoeken op klasgenoot Ronald Ekelschot levert bijvoorbeeld resultaat. Een hoop anderen weer niet…

OK, MTS dan… pfff… welke namen herinner ik me daar eigenlijk nog van… Maurits… maar die is niet te vinden. Leon… ook niet. Kennelijk zijn de MTS mannen niet zo erg digitaal ingesteld of zo.

Nog verder terug het verleden is… durf ik het nog wel aan? Nou vooruit… de Toorop Mavo. Het herinneren van namen gaat duidelijk steeds meer moeite kosten. Enige contact dat ik daar zowiezo nog heb, is vriendinnetje Jennifer, maar die hadden we dus al gevonden. Dan maar eens kijken of we namen van Vincen en Tommie kunnen terug vinden.

Helaas, levert dit alles bijzonder weinig resultaat op… Hyves klinkt dus in idee wel leuk, maar echt veel wijzer word ik er niet van. Tevens ben ik nou niet echt heel erg enthousiast over de opzet van de site. Nogal chaotisch al je het mij vraagt. Maar goed, er zijn een hoop mensen razend blij mee en dat ik natuurlijk ook leuk.

Ikzelf kan dus in ieder geval niet zo gek veel mensen terug vinden, maar wellicht vinden de mensen mij wel… ik wacht het rustig af zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.