Gadget review: Revo Axis

Revo Axis - VoorkantZo nu en dan, moet je namelijk ook weer niet al te vaak doen, is het in huize Steenderen.NET tijd voor een nieuwe gadget. Elektronica in het aandachtsgebied van computers en muziek doen het daarbij vaak erg goed. Tijd dus voor een korte review van de nieuwste gadget; de Revo Axis.

Wat kan je zoal verwachten van dit apparaat? Om te beginnen dat het kleiner is dan dat je zou verwachten. Althans, dat was bij mij in ieder geval wel het geval. Wat kan je verder verwachten? Heel veel, maar dan ook echt heel veel afspeel mogelijkheden.

Zoals de afbeelding hiernaast al laat zien, heeft de Revo Axis bovenop een docking voor je iPhone of iPod. Om je iPhone of iPod een beetje goed aan te laten passen, krijg je een overvloed aan voetjes meegeleverd. Afhankelijk van het type iPhone of iPod kies je het voetje dat het beste aansluit, en deze klik je vervolgens eenvoudig aan de bovenkant van het apparaat vast.

In huize Steenderen.NET is zowel een iPhone 3G als een iPhone 4 aanwezig. Een beetje experiementeren leerde ons al snel dat het voetje voor de iPhone 4 het beste past voor beide telefoons.

Naast dat je uiteraard alle muziek op je iPhone of iPod kan afspelen op de Revo Axis, laadt deze ook gelijk op. Tevens moet het mogeljik zijn om video’s af te spelen die op je iPhone of iPod hebt staan. Hiervoor zit een video aansluiting op de achterkant, waarmee je uiteindelijk een verbinding met je TV kan maken. Ik zeg eerlijk, heb ik niet uitgeprobeerd, en zal ik waarschijnlijk ook nooit uitproberen.

Wat hebben we nog meer aan afspeel mogelijkheden? Drie verschillende soorten radio. Om te beginnen de goede oude FM radio, blijft toch nog steeds de meest gebruikte manier van radioluisteren ten slotte. Daarnaast is het mogelijk om DAB radio te luisteren. DAB is de digitale versie van de ouderwetse FM radio, die feitelijk in Nederland nooit echt is doorgedrongen. In totaal vind ik hier in Voorburg een kleine 10 zenders die je hiermee kan ontvangen. Tot slot is het mogelijk om alle soorten van internetradio te luisteren. Uiteraard is dit heel interessant voor wie graag buitenlandse zenders luistert. Ongeveer een oneindigheid aan internetstations staan tot je beschikking.

Dan is het mogelijk om streaming muziek te luisteren via UPNP/DLNA. De meeste NAS’en beschikken tegenwoordig wel over een audioserver. Hiermee is het mogelijk om de muziek die je op je NAS opslaat via het netwerk te beluisteren. De Revo Axis ondersteunt dit op een hele prettige manier. En met een muziekcollectie als ik heb, is het heel prettig om bij alle muziek te kunnen, zonder met cd’s te hoeven slepen.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om online muziek te luisteren via Last.FM. Nou heb ik geen Last.FM account, en heb ik ook niet echt op de planning staan om deze aan te maken, dus deze functie zal waarschijnlijk volledig onbenut blijven.

Revo Axis - Achterkant

Goed, dan even een kijkje naar het apparaat zelf. De vormgeving word ikzelf best blij van, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Wat in ieder geval praktisch werkt, is het touchscreen waarmee je alles bedient. OK, het is niet te vergelijken met de bediening van bijvoorbeeld een iPhone, maar de bediening is eenvoudig, het touchscreen reageert prima.

Naast het touchscreen zit middenop een grote ronde knop, die weinig aan de verbeelding overlaat. Door hieraan te draaien pas je eenvoudig het volume aan. Dit volume komt overigens opvallend genoeg uit één speaker aan de voorkant. Geen stero geluid dus. Voor de slaapkamer vind ik dit zelf prima, voor bijvoorbeeld in de huiskamer kan dit wat magertjes zijn.

Het geluid zelf is, na wat spelen met de equalizer instellingen, opvallend goed te noemen. Voor een apparaatje van dit formaat worden zware tonen opvallend goed weergegeven, zonder dan weer vervomt te gaan klinken. De truc hiervoor blijkt te zitten aan de achterkant. Het gat wat hier zit zorgt voor de basklanken.

Nu we toch de achterkant bekijken (ook hier kan je uiteraard even klikken voor een vergroting), valt op dat er een nette radio-antenne weggeklapt zit. Ikzelf heb deze een klein stukje uitgeklapt voor goed ontvangst. Verder is er geen wifi antenne aanwezig, dus deze zit netjes ingebouwd. Iets wat bij dergelijke apparaten lang niet altijd het geval is.

Tot slot beschikt de achterkant nog over de mogelijkheid om een extra apparaat aan te sluiten. Mocht je bijvoorbeeld toch nog graag een cd-speler aansluiten, dan is dat geen probleem.

Goed, de algehele conclusie; Een top apparaat! Voor de slaapkamer in ieder geval. Het ontbreken van stereogeluid maakt de Revo Axis wellicht minder geschikt voor andere plaatsen. Handig ook voor de slaapkamer is de mogelijkheid om twee verschillende wekkertijden in te kunnen stellen.

Nog een tip voor wie geïnspireerd is, en op zoek wil naar waar dit apparaat aan te schaffen is. Revo, de fabrikant, heeft op eBay de Revo Outlet store. Hier biedt het met grote regelmaat aanbiedingen aan van apparaten die bijvoorbeeld zijn geretourneerd. Je krijgt hierop gewoon een jaar garantie, maar betaald flink minder geld voor de aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.